Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Mooiste boerencampings aan zee in Nederland

Mooiste boerencampings aan zee in Nederland

De boerencamping wordt steeds populairder in ons land. Het is vooral de rust die wordt gezocht op een kleine camping. Vaak kan er dan ook nog genoten worden van de dagelijkse bezigheden op de boerderij. En voor de kids is het echt spannend als er ook in de stallen mag worden gekeken. Het is uiteraard nog mooier als een dergelijke camping ook nog eens vlak bij zee ligt. Dan voelt het echt als een zon, zee en strand vakantie. Hieronder vind je een overzicht van een paar prachtige boerencampings, dicht bij de zee.

1. Camping Janse, Zoutelande

Prachtig gelegen en alles is er superschoon. Zo is kamperen echt leuk. Op deze camping zit je echt dicht bij de zee. Voor de kids is er een leuke speelzolder en voor volwassenen een kleine bibliotheek. Behalve de zee is de omgeving ook zeer geschikt om te wandelen en te fietsen.

Lees ook: De 10 leukste kindercampings van Nederland op een rijtje!

2. Camping de Hal, Texel

De historische boerderij De Hal op Texel biedt je een unieke campingplaats tussen zacht glooiende muren van een echte Texelse schapenboete. Op loopafstand is het dorpje Den Burg te vinden. Het strand en de zee zijn op Texel uiteraard nooit ver weg. Op de boerderij verbouwen ze aardappelen en suikerbieten. En extra attractie zijn uiteraard de schapen. Ben je er in het voorjaar dan kan je genieten van het gedartel van de pasgeboren lammetjes.

3. Hoeve de Lust, Julianadorp

Een mooie mini-camping op een plek die echt uniek is te noemen. Hoeve de Lust ligt op 300 meter van de zee. Hier hoor je de zee altijd en ruik je de zilte geur van de kust. Je kan er ook prachtige fietstochten maken, maar met het strand zo dichtbij, kan je de fiets wel op de camping laten als je een dagje aan zee gaat genieten. De camping is heerlijk rustig en geopend van medio maart tot 1 november.

4. Boerencamping de Kei, Castricum

Zoek je een gemoedelijke camping dan ben je bij De Kei aan het goede adres. De koeien lopen hier nog vrolijk in het weiland. In het voorjaar kan je genieten van de overvloed aan kleuren van de bloemen. Op deze boerderij is namelijk ook een bollenkwekerij. Kinderen kunnen hier een boerenhulpdiploma halen en dat doen ze vast liever dan naar school gaan. Strand en zee zijn goed bereikbaar met fiets of de auto. Op deze camping is er altijd wat te beleven.

5. Boerencamping uit den Haak, Schagen

Een camping die midden tussen de weilanden ligt en ook maar op 4 kilometer van het strand. Op de boerderij is altijd wat te doen en het hoogtepunt is natuurlijk om de dolle capriolen te zien van pasgeboren kalfjes. In Schagen is het gezellig om te winkelen of een bezoek brengen aan een van de leuke terrassen. Op dagen dat je niet naar het strand gaat, zijn er een aantal natuurgebieden in de directe omgeving. Ook op de camping zijn er voldoende opties voor sportief en cultureel vermaak. Hier voel je je echt welkom.