Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 5 mooiste pretparken van Kroatië

Dit zijn de 5 mooiste pretparken van Kroatië

Kroatië is snel een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa aan het worden en dat is logisch gelet op hetgeen het land te bieden heeft. Het aantal bezienswaardigheden is te groot om in een artikel te noemen, dus blijft het hieronder beperkt tot pretparken. In Kroatië heeft plezier vaak met het water te maken en voor de parken is dat ook het geval.

1. Aquapark Istralandia

Een waterpark dat nu eens echt geschikt is voor jong en oud. Dit attractiepark is super groot en heeft enorm veel verschillende zwembaden zodat je precies kan kiezen wat jou het meest bevalt. De glijbanen zijn spectaculair, maar ook voor hen die minder op zoek zijn naar avontuur zijn er leuke exemplaren beschikbaar. Even bijkomen kan op het grote grasveld op een luchtbed. Schaduw komt van een parasol of de grote bomen. Ook in het hoogseizoen is er hier altijd een plaatsje te vinden.

2. Dinopark Funtana

Een heel bijzonder klein park vooral bedoeld voor kinderen tot een jaar of 10. Er zijn leuke glijbanen en andere speeltoestellen voor jongere kinderen. De modellen van dinosaurussen zijn spectaculair en met de hand bedienbaar. Een mooie plek om een dag door te brengen met de jongsten in het reisgezelschap. De geitjes die er rondlopen zijn gewend aan de grote aandacht die ze krijgen. Uiteraard zijn hier ook de meest favoriete menu’s van de kids op het gebied van fastfood te krijgen.

3. Middeleeuws themapark Sanc. Michael

In dit kasteel is er veel te doen voor kinderen. Het houten kasteel is indrukwekkend van de buitenkant en als je eenmaal binnen bent, zijn er veel activiteiten die vooral jonge kinderen zullen bevallen. Ezel- of pony-rijden, een katapult met waterballonnen, een carroussel en nog veel meer. De ouders kunnen vanwege de relatief kleine oppervlakte de jongeren goed in het oog houden zodat ze er niet steeds achteraan hoeven te rennen. De medewerkers zijn behulpzaam en aardig, maar het is wel nodig om een mondje Duits te spreken omdat Hollands niet echt overkomt.

4. Onderwater park Punat

Als je aankomt is er maar weinig te zien en dat is ook wel logisch, want alles speelt zich onder water af. Met een groepje van 4 ga je voor een wandeling onder water. De begeleiding van een professionele duiker zorgt voor zekerheid en de duikhelm die je gebruikt zorgt ervoor dat jij je volledig op je omgeving kan concentreren. Een wandeling duurt ongeveer 20 minuten en al is het niet de diepzee waarin je je bevindt, het is een fantastische ervaring voor jong en oud om een tijdje echt onder water te verblijven.

5. Aquapark Pula

Een mooi park aan het strand dat je zeker moet bezoeken als je in de buurt bent. Het water is er heerlijk en de medewerkers hebben duidelijk plezier in hun werk. Dat zorgt voor een goede sfeer en een veilig gevoel. Voor een kleine prijs kan je hier een dag lang genieten van waterpret. Voor alle leeftijden geschikt.

Lees ook: Watervallen in Kroatië bezoeken? Bekijk deze 9 tips!