Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De verborgen parels van Spanje, mooie onontdekte plaatsen

De verborgen parels van Spanje, mooie onontdekte plaatsen

Het zijn die plaatsen waar je graag naar toe gaat als je iets bijzonders wilt zien. Hier komen maar weinig toeristen al begrijp je niet goed waarom. Het zijn die onontdekte plaatsen die alleen de locals schijnen te kennen. Hoeveel ken jij van de onderstaande onontdekte parels van Spanje?

1. Isla de Tabarca

Dit is het enige bewoonde eiland van de Communidad Valenciana. Er wonen vandaag de dag 30 mensen. Vroeger was het een berucht piratennest. Dat is niet moeilijk voorstelbaar als je over de stoere verdedigingsmuren wandelt. Er zijn maar liefst 3 oude poorten bewaard gebleven. Bij het eiland is de onderwaternatuur schitterend. Hier kan je duiken, snorkelen en zwemmen naar hartelust.

2. Monasterio de Piedra, Zaragoza

Dit klooster werd in 1194 gesticht door monniken. De ruïnes zijn bijna duizend jaar later nog de moeite waard. Maar het is vooral de omgeving waar je hier voor komt. Het gebied heeft meerdere grote watervallen en een aantal grotten. Het een sprookjesachtige omgeving voor een wandeling die je door, onder en langs grotten brengt.

3. Pedraza, Segovia

Als je dit plaatsje binnen wilt, zal je je bij de poort moeten melden. Het is de enige toegang omdat verder Pedraza omringd is door een oude muur. Hierdoor is het middeleeuwse karakter goed bewaard gebleven. Binnen zal je je verbazen over de monumentale panden die aan paleizen doen denken. Dat was de reden voor de bescherming door een hoge muur. In de middeleeuwen waren het de kleden die hier gemaakt werden die voor grote rijkdom zorgden.

4. Vejer de la Frontera, Cádiz

Er zijn wel meer dorpen die als parel worden aangeduid, maar Vejer de la Frontera verdient die kwalificatie zeker. Strategisch gelegen op een hoge berg en omringd door een rivier is het hier altijd aangenaam, ook op erg hete dagen. Het dorp ligt ook maar op 8 kilometer van het strand en de Atlantische Oceaan. Het is bijna niet te geloven dat je hier rust vindt op zo korte afstand van het massatoerisme. Een camping aan het water maakt je verblijf echt compleet.

5. La judería de Córdoba, Andalusië

Door deze wijk van Cordoba lopen, geeft een bijzonder gevoel. De straatjes zijn altijd brandschoon en je krijgt er op iedere dag ook voldoende schaduw. Het is een werelderfgoed van Unesco. Veel meer bijzonder is echter de geschiedenis. De naam verwijst naar de Joodse wijk. Maar hier hebben meerdere eeuwen Joden, Christenen en Moren naast elkaar geleefd. In vrede en als goede buren. Dat geeft vandaag de dag beslist hoop voor de toekomst.

6. Caminito del Rey, Málaga

Eens was dit een route voor durfals en thrillseekers en werd het als een van de gevaarlijkste wegen in Europa beschouwd. Inmiddels is de wandeling geschikt voor iedereen die geen hoogtevrees heeft. De hangbrug die honderden meters boven het ravijn hangt, is volledig gerenoveerd. Toch mogen er maar een bepaald aantal voetgangers tegelijk op. Ondanks de onbekendheid is de wachtrij altijd lang door de locals. Maar je wachttijd wordt beloond door een uitzicht dat je elders niet vaak zal tegenkomen.

Bekijk ook: Top 5 leukste stranden van Kroatië