Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste bestemmingen voor een weekendje weg

De beste bestemmingen voor een weekendje weg

Met de tent er een weekendje op uit? Dat kan heerlijk ontspannen zijn. Hieronder staan een paar bestemmingen waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Voor elk wat wils omdat je de afstanden zelf mag bepalen.

1. De Linge

Vooral in het voorjaar is het hier genieten. De Linge is de langste echt Nederlandse rivier en kronkelt zich 134 kilometer door het westen van het land. Als je een route in de buurt van Leerdam kiest, zie je de rivier op het mooist. De witte appelbloesems in het voorjaar bieden een onvergetelijk aanblik. Je komt ook langs een mooi oud kasteel en de uitzichten kan je hier alleen maar groots noemen. Leerdam is uiteraard de stad van het glas en dat sla je niet over.

2. Groenekanroute

In de stad Utrecht is altijd wat te doen en kan je gezellig gaan stappen of eten. Maar ook in de buurt is een prachtige route. Kenmerkend voor deze route zijn de lange wegen langs strakke weilanden, die je gerust Hollands mag noemen. Maar er is ook meer. De route slingert door twee landgoederen die de moeite meer dan waard zijn. Daarnaast kan je het 19e-eeuwse fort zien dat deel uitmaakte van de Hollandse waterlinie. De meeste bomen hier zijn wilgen en elzen. In het voorjaar maken de wilgenkatjes duidelijk dat ook voor de bomen het voorjaar weer is aangebroken.

3. Het Vechtdal

Op naar de Vecht? Er wordt veel gelachen in het noordoostelijk gedeelte van Overijssel rond Hardenberg. Daar is de groene specht meestal voor verantwoordelijk. De vrolijke lach van deze specht en het geklepper van de ooievaars zijn kenmerkend voor het gebied. Omdat hier er meer hoogteverschil is dan in een groot deel van het rest van ons land, is de natuur hier ook anders. De rivierduinen in de natuurreservaten zijn hier steiler dan je wellicht zou verwachten. Een paar stevige wandelschoenen zijn dan ook niet overbodig. Geniet dan van de stilte, soms onderbroken door onverwacht kwaken van kikkers.

4. Eijsden, Limburg

In dit vlakke stuk land in Limburg kan je een mooie wandeling maken zonder hellingen te hoeven beklimmen. Het dorp heeft een beschermd aanzicht en is veel minder toeristisch dan een groot deel van de rest van de provincie. Een wandeling door het dorp en met name de Diepstraat maakt je duidelijk dat Eijsden vroeger belangrijk is geweest. De monumentale panden bewijzen dat overduidelijk. Buiten de bebouwde kom, is er een waar paradijs voor bloemen, vlinders en wilgen.

5. De Drentsche Aa

Dit gebied in Drente is een Nationaal Park en een Nationaal Landschap. Het heeft ook veel te bieden met bossen, akkers, heidevelden, stuifzand en vennen. De Aa wordt vaak beschouwd als een rivier, maar is in feite een stelsel van beken. In dit gebied vind je rust en veel ruimte. Het Park is op het mooist als de oevers van de Aa in volle bloei staan. Er zijn diverse wandelingen uitgezet die langs de mooiste punten langs de beken komen. Het Oudemolensche Diep is het mooist in het voorjaar.

Bekijk ook: Dit zijn de 10 mooiste campings van Nederland