BOEK EEN AGRITURISMO CAMPING AAN HET COMOMEER

Het Comomeer, in het Italiaans Lago di Como ligt in Noord Italië. Het is het diepste meer van het land met een maximale diepte van 425 meter. Qua oppervlakte is het het derde meer van Italië. Het Comomeer ligt op 198 meter hoogte en is ontstaan uit een gletsjer. Evenals de andere grote bekende meren in Italië is het Comomeer geliefd als vakantiebestemming. Je kunt er diverse watersporten beoefenen en het is ook een prima bestemming voor een vakantie met de kinderen. Lees meer 

Agriturismo aan het Italiaanse Comomeer

Evenals in veel andere delen van Italië kun je rond het Comomeer campings vinden voor agriturismo. Dit zijn campings die gevestigd zijn bij boerderijen. Deze bedrijven verbouwen onder meer olijven, druiven voor de wijnproductie of fruit. Ook veebedrijven hebben soms een camping op hun terrein. De meeste boerenbedrijven doen dit om wat bij te verdienen aan de toeristen. Soms kun je je verblijf deels bekostigen door op het bedrijf mee te helpen, zoals tijdens de druivenpluk. Maar er blijft hoe dan ook genoeg tijd over om van de mooie natuur en de bergen te genieten in dit deel van Italië. Het Comomeer ligt aan de voet van de Monte Legnone, een berg van ruim 2600 meter hoogte. Je kunt behalve genieten van het meer dus in deze omgeving ook mooie bergwandelingen maken.

Recreatiemogelijkheden aan het Comomeer in Italië

Het Comomeer biedt verschillende mogelijkheden voor recreatie. Je kunt er zwemmen, snorkelen, duiken en surfen. Ook gaan veel toeristen met de boot het meer op voor een mooie rondvaart. Wil je liever niet in het meer zwemmen dan zijn er ook mogelijkheden voor een verblijf op een agriturismo camping aan het Comomeer met zwembad. Dit is veiliger als je met kinderen op vakantie bent die nog niet goed kunnen zwemmen. Aan het Comomeer vind je veel gezellige restaurants met buiten terrassen. Hier kun je van een lekkere Italiaanse maaltijd genieten met mooi uitzicht op het meer. Als je in deze omgeving de bergen intrekt heb je op verschillende punten een mooi uitzicht over het Comomeer. Tijdens je vakantie op een agriturismo camping aan het Comomeer is hier uiteraard volop gelegenheid voor.

Bekijk alle Agriturismo campings in Italië

Geniet met het hele gezin van een vakantie aan het Comomeer

Agriturismo aan het Comomeer is een prima manier van vakantie vieren. Of je er nu met zijn tweeën op ui trekt, met een groep vrienden of met je gezin met kinderen. Er is aan het meer van alles te beleven en de omgeving in dit deel van Italië is ronduit schitterend. Daar komt bij dat Noord Italië prima te doen is met eigen vervoer. Je kunt eventueel in Duitsland of Oostenrijk een overnachting boeken als je niet in één keer wilt doorrijden. Een gezellige agriturismo camping aan het Comomeer boek je eenvoudig en snel via Campings.nl. Deze campings zijn meestal kleinschalig en service aan de gasten staat er hoog in het vaandel. Ook als je rust zoekt is een agriturismo camping in Noord Italië een prima idee. Al vroeg in het voorjaar en ook tot laat in de herfst kun je hier terecht voor een fijne vakantie.