Campings zoeken aan het Braccianomeer

CAMPINGS ZOEKEN AAN HET BRACCIANOMEER

Wie tijdens de zomer de hitte het liefst ontloopt, doet er goed aan om naar het meer van Bracciano te vertrekken. Het water in het meer komt uit alle omringende bergen en bronnen en heeft een bijzonder systeem. Met behulp van de regen die er valt, reinigt hij zichzelf weer. Een buitje op zijn tijd is hier dus van harte welkom. Maar maak je geen zorgen, de Italiaanse zon doet ook hier zijn best. Lees meer 

Er bestaat ook een tweede reden waarom het meer zo zuiver is. Het is namelijk verboden om het meer met gemotoriseerde bootjes te bevaren. Bovendien wordt het meer gebruikt als drinkwaterreservoir voor de hoofdstad Rome. Benieuwd geworden naar dit meer en zijn bijzondere eigenschappen? Kijk dan snel tussen onze accommodaties en ga op kampeervakantie naar Bracciano!

Soorten campings in Bracciano

Door de omringende natuur profiteer je op een standplaats op een camping in Bracciano van rijke schaduw. De loofbomen werpen deze over je heen. Je tent of caravan houdt daardoor een aangename temperatuur.

Qua soorten campings bestaat er veel keuze. Kijk maar eens tussen het aanbod op onze site en boek jouw plekje aan het meer van Bracciano! Je vindt rond het meer veel rustige campings die ook nog eens geschikt zijn voor gezins- oftewel familievakanties. Op de diverse campings kun je kiezen tussen het verblijf in een tent, caravan, stacaravan of mobile-home. De laatste is modern ingericht en doet je denken aan het gemak van thuis.

Parco Naturale Regionale di Bracciano Martignano

Het meer van Bracciano is gelegen in dit nationale natuurpark. Het gebied is heuvelachtig. Ben jij een actieve vakantieganger? Dan kun je je hart hier ophalen! Er zijn verschillende wandel- en fietspaden aangelegd. Geniet hier van de schitterende flora en fauna!

Het dorp Bracciano

Bracciano is ook de naam van het grootste dorp dat bij het meer ligt. Het middeleeuwse kasteel van dit dorp, Castello Odescalchi, kijkt uit over de hele omgeving. Bij een bezoek aan het kasteel vind je kunststukken, meubilair en wapenuitrusting. Samen met het meer vormt het kasteel de grootste toeristische trekpleister van de omgeving.

Bezienswaardigheden in de verdere omgeving

Als je wat verder rijdt, vind je behalve het dorp Bracciano ook een nog wat kleiner plaatsje, Anguillara Sabazia. Dit middeleeuwse stadje staat bovenop een rots.

Maar wist je trouwens dat het meer van Bracciano op slechts veertig kilometer afstand van Rome ligt? Een vakantie op een camping in Bracciano is dus een ideaal uitgangspunt om de Italiaanse hoofdstad een bezoekje te brengen. De Eeuwige Stad ligt dus binnen handbereik!

Het klimaat

Op een camping aan het meer van Bracciano is het ’s zomers heerlijk vertoeven. Het mediterrane klimaat zorgt voor een aangename temperatuur. De zomerdagen zijn warm en droog. Van echte hitte is geen sprake. De temperaturen komen ook in het hoogseizoen niet vaak boven de dertig graden uit.

Houd je van zon maar niet van al te veel hitte? Dan is een vakantie op een van onze campings in Bracciano misschien wel wat voor jou!