Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Vijf toffe campings dichtbij en in De Biesbosch

Vijf toffe campings dichtbij en in De Biesbosch

Er zijn een aantal Nationale Parken in Nederland waar je zeker een keer geweest moet zijn, of waar je in de buurt gekampeerd moet hebben. Dat geldt ook zeker voor Nationaal Park De Biesbosch. De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en strekt zich uit over twee provincies: Noord-Brabant en Zuid-Holland. Je kunt in dit gebied fantastisch wandelen, kanoën, fietsen en nog veel meer. En wat is een betere manier om de Biesbosch te ontdekken dan er te kamperen? We zetten vijf toffe campings voor je op een rij die in of dichtbij de Biesbosch gesitueerd zijn, zodat je weet waar je je kampeerplaats kunt boeken.

1.      Boerderijcamping Van Bergeijk, Drimmelen - ★★★★★

Als je niet op zoek bent naar een camping met allerlei vermaak en extra’s is deze boerencamping een uitstekende uitvalsbasis: Boerderijcamping Van Bergeijk zit in de Biesbosch en is enkel te water bereikbaar, waar je zelf een boot of kano voor moet regelen. Het is bij deze rustige camping back to basic: toilet en douche zijn aanwezig, maar wel met koud water. Er zijn stooktonnen aanwezig waarin een kampvuur gestookt mag worden, hout kan gesprokkeld worden of gekocht worden bij de eigenaren. Met een prachtig uitzicht over de eilanden, het water en de open velden kom je compleet tot rust. Wie te water de Biesbosch wil gaan ontdekken of met de boot rondvaart, kan bij deze boerencamping zeker terecht.

2.      Minicamping De Witboom, Werkendam - ★★★★☆

Wil je op een rustige en sfeervolle minicamping middenin de Biesbosch verblijven? Minicamping De Witboom sluit precies aan bij deze wensen. De minicamping bevat zowel een natuurkampeerterrein, welke met een lidmaatschap gereserveerd kan worden, als de minicamping. De camping biedt de mogelijkheid om een kano of sup te huren, met een vaarkaart. Vanaf de camping kan het natuurgebied “de Noordwaard”, een kleiner gebied in de Biesbosch te voet, te water of te fiets ontdekt worden. Er is een prachtig uitzicht over het water en zowel plekken zonder schaduw als met halfschaduw. Een prachtig uitzicht, te water op avontuur in hartje Biesbosch: wie zichzelf een mooie kampeervakantie gunt, kan deze minicamping kiezen.

3.      Camping ’t Kopske, Den Hout - ★★★★☆

Liever een camping buiten de Biesbosch, maar wel dichtbij genoeg om uitstapjes naar het nationaal park te maken? Dan is Camping ’t Kopske wellicht een fijne optie. De groene camping ligt deels aan het Markkanaal en doet je denken aan een park. Rondom het park kunnen diverse wandel- en fietsroutes worden uitgekozen. Voor zowel gezinnen als oudere kampeerders is de camping geschikt: net buiten de camping zit een pannenkoekenhuis en het veld waar kinderen kunnen spelen is los van de kampeerplaatsen. Zo is er genoeg te doen, maar blijft het er rustig. Huisdieren zijn het gehele seizoen toegestaan, mits aangelijnd. Wie meer activiteiten op de camping wil, geniet van een fijne kampeervakantie op Camping ’t Kopske.

4.      Camping ’t Weeltje, Lage Zwaluwe - ★★★★★

Een rustige boerderijcamping iets verder van de Biesbosch: dat is Camping ’t Weeltje in Lage Zwaluwe. De camping heeft 20 kampeerplaatsen en een extra tentenveld tussen de schapen, bij een kikkerpoel. Er zijn zowel verharde kampeerplaatsen als plekken op het gras. Eventueel kun je gebruik maken van de keuken en een wasmachine. Vanaf de camping is het mogelijk om in de maanden april tot oktober een voet-fietsveer vanuit Drimmelen te nemen om de Biesbosch te water te ontdekken. Wie een kleinschalige camping zoekt waar je snel in de Biesbosch zit, kan deze boerencamping zeker overwegen.

5.      Camping Oud Drimmelen, Drimmelen - ★★★★☆

In Drimmelen vind je Camping Oud Drimmelen, een rustige landelijke camping in Drimmelen. In een voormalige boerderij zijn gastenverblijven gerealiseerd en er zijn kampeerplaatsen met stroom. Er is wanneer het slecht weer is een overkapping met een boekenkast, zitplaatsen, een houtkachel en een levensgroot schaakbord, zodat ook als de zon niet schijnt er ontspannen kan worden. In de buurt kan uitstekend gefietst en gewandeld worden. Fietsen die meegenomen worden staan veilig in de overdekte fietsenstalling waar elektrische fietsen kunnen worden opgeladen. Ook is er een speeltuintje. Vanaf de camping zijn Geertruidenberg, Made, Oosterhout en de Efteling in Loon op Zand goed te bereiken. Voor een fijne minicamping zit je bij Camping Oud Drimmelen goed.Auteur: Marloes