Campings zoeken in de Biesbosch

CAMPINGS ZOEKEN IN DE BIESBOSCH

Tussen Dordrecht, Werkendam en Drimmelen ligt één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Biesbosch. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en je kunt er een bootje huren. Je kunt het gebied ook verkennen samen met een gids. Maak onder begeleiding een wandeltocht of boottocht of ga op zoek naar bijzondere vogels. Een camping in de Biesbosch staat garant voor een bijzondere kampeerervaring. Lees meer 

Kamperen in de Biesbosch

Wil je echt dat ultieme vakantiegevoel ervaren? Dan moet je zeker gaan kamperen in de Biesbosch. Je kunt hier kamperen midden in de wildernis van dit prachtige natuurgebied. Hier kom je echt helemaal tot rust. Waar slaap je nou heerlijker dan in de frisse buitenlucht? Je kunt in deze omgeving wandelen, fietsen en natuurlijk ook varen. Je hebt in de Biesbosch campings die heel eenvoudig zijn, maar ook campings met luxe. Als jij van natuur houdt, moet je hier zijn!

Welke camping kies jij?

Heb je altijd al eens vrij willen kamperen in de wildernis? Dan moet je op zoek naar een paalcamping in de Biesbosch, die alleen bereikbaar is per boot. Je mag je tent opzetten binnen tien meter van de paal. Er zijn verder geen voorzieningen en er mogen maximaal vijf tenten staan. Dit is pas écht kamperen! Natuurlijk kun je ook naar een camping met voorzieningen, bijvoorbeeld een camping op het eiland midden in de Biesbosch. Verder liggen de meeste campings aan de rand van het natuurgebied. Kies voor een mooie natuurcamping of een eenvoudige minicamping. De meeste campings liggen aan het water, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ook als je met de camper komt, kun je aan het water overnachten. Kijk eens bij ons aanbod voor de campings die camperplaatsen hebben. Hoe dan ook, er zit geheid een mooie camping voor je bij! Boek dus snel, voordat je favoriete plekje al bezet is!

Dingen om te doen in en rond de Biesbosch

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Biesbosch echt een prachtig natuurgebied is. Maar wat valt er verder zoal te doen in de omgeving? Wij zochten het voor je uit:

Dordrechts museum

Aangezien je hier vlak bij Dordrecht zit, is dit een leuk museum om te bezoeken. Je leert hier van alles over de geschiedenis en de cultuur van Dordrecht. Er hangen schilderijen van de Gouden Eeuw tot het heden.

Het Nationaal Medisch Museum

Dit is een bijzonder en grappig museum. Je maakt hier namelijk op een ludieke manier kennis met de medische wereld van vroeger en van nu. Je kunt hier een hart zien kloppen en nog veel meer leren over het menselijk lichaam. Maar je ziet bijvoorbeeld ook hoe een tandartsboor er vroeger uitzag.

Kinderdijk

Het is maar een klein half uurtje rijden naar deze wereldberoemde molens. Net als in de Biesbosch, is het hier één en al water. De omgeving is erg mooi en de molens maken het plaatje helemaal af. Je kunt de molens bezichtigen en je kunt hier wandelingen maken.

Biesboschcentrum Dordrecht

Als je meer wilt weten over het natuurgebied, dan kun je het beste beginnen in dit bezoekerscentrum. Je kunt hier tentoonstellingen bekijken, bijvoorbeeld over de Hollandse jungle. Je kunt ook verhalen horen over de cultuurhistorie van de Biesbosch, van mensen die er gewoond en gewerkt hebben.

Speelbos de Elzen

De natuur is de mooiste speeltuin die er is en in de Biesbosch heb je het dan wel heel erg getroffen. In dit speelbos kunnen kinderen hutten bouwen, in bomen klimmen of varen met een vlot.

Boek nu!

Hebben we je inmiddels overtuigd? We hopen van wel, want als je niet naar een camping in de Biesbosch gaat, weet je niet wat je mist! Je gaat hier de kampeervakantie van je leven hebben! Boek dus snel!