Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 10 dagjes uit in Nederland

Top 10 dagjes uit in Nederland

Lekker op de camping en dan een dag uit in Nederland. Dat is nooit een probleem want overal in ons land is wel wat te doen. Wat dacht je van de volgende dagje uit in Nederland top 10?

1. De Efteling

Er is waarschijnlijk geen ander attractiepark in ons land dat zo geschikt is voor alle leeftijden als de Efteling. Nostalgie en herkenning voor de oudere generaties en een ongekende belevenis voor de jongeren. Veel is te danken aan Anton Pieck.

2. Anne Frank huis

Opdat we nooit zullen vergeten wat er eens gebeurde. Misschien geen vrolijk uitje maar wel een die iedere Nederlander ooit eens zou moeten maken. Om over na te denken en over na te praten voordat het normale vrolijke leven tijdens de vakantie weer begint.

3. Adventure zoo Emmen

Spannend en helemaal nieuw en meer dan een dierentuin. Ga op een poolexpeditie en ontdek ijsberen, robben en pinguïns. Of kies voor een safari in het Serenga gebied, maar pas op voor de leeuwen en nijlpaarden. En er is ook nog een Jungola.

4. Slagharen

Waar eens een ponypark was gevestigd, vind je nu een van de grootste attractieparken in ons land. Er zijn niet alleen vele thema’s maar ook allerlei shows. Voor de warme dagen is er het Aqua Mexicana, een prachtig zwemparadijs.

5. Rotterdam

Een citytrip naar Rotterdam is altijd de moeite waard. Bewonder de skyline van het nieuwe centrum of ga naar de Euromast of de Erasmusbrug kijken. Uiteraard kan je ook gewoon lekker shoppen of een interessant museum gaan bezoeken.

6. Van Gogh museum

Niet iedereen is een liefhebber van musea en kunst, maar er zijn ook van die zaken die je echt een keer moet hebben gezien. Hiertoe behoort het Van Gogh museum. In dit museum kom je er ook achter wat voor mens Vincent van Gogh is geweest.

7. Het Nederlands Bakkerijmuseum

Eigenlijk staan we er niet eens meer bij stil als we weer een lekkere boterham oppeuzelen. Iemand moet dat brood toch maar voor ons bakken. Hoe dat vroeger ging en nog veel meer kan je ontdekken in dit museum dat voor iedereen boeiend is.

8. Sprookjesbos Valkenburg

Valkenburg is een mooie stad om te bezoeken en het sprookjesbos past perfect in zo’n dagje genieten van het mooie Limburg. Een glimlach van de oudere bezoekers en veel verbaasde kreten van de kids. Daar doe je het toch voor op vakantie.

9. Safaripark Beekse Bergen

Hou de deuren goed gesloten want het park is voor de dieren en die komen dus regelmatig even inspecteren wie er op bezoek komt. Een unieke kans om grote roofdieren van dichtbij te bewonderen.

10. De tuinen van Appeltern

Een leuk uitje waar de volwassenen nu eens op de voorgrond staan. Prachtige tuinen om bij weg te dromen maar ook om inspiratie op te doen voor je eigen tuin. En de kinderen hoef je beslist niet op de camping achter te laten. Voor hen is er een leuk speelbos.

Lees ook: Top 5 leukste pretparken van België