Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Oostenrijk ontdekken tijdens een treinreis

Oostenrijk ontdekken tijdens een treinreis

Hou je van de trein en prachtige uitzichten? Dan is een treinvakantie in Oostenrijk echt iets voor jou. In Oostenrijk is het spoornetwerk ook aangelegd om het land bereikbaar te maken tot in alle uithoeken. Hierdoor zijn er een aantal lijnen ontstaan die bijzonder spectaculair zijn. Treinreizen in de Alpen is beslist niet te vergelijken met Nederland. Hieronder vind je een aantal bijzondere treinritten op een rijtje.

1. Mont Blanc Express

De behoefte aan een goede verbinding tussen de diverse Apenlanden heeft in het begin van de 20e eeuw geleid tot de aanleg van de Mont Blanc Express. De lijn loopt van Chamonix in Frankrijk naar Martigy in Zwitserland maar behoort zeker tot de treinreizen die je eens gemaakt moet hebben. De reis biedt je een uitzicht op een van de mooiste gedeelten van de Alpen en is een voorproefje voor wat je in Oostenrijk staat te wachten. De route heeft een lengte van 38 kilometer en de reis duurt ongeveer 1,5 uur.

2. Arlbergbahn

Deze lijn verbindt Innsbruck met Bludenz en loopt door het Arlberggebergte, Vooral in de lente en zomer is het uitzicht op de omliggende bergen en dalen prachtig. De route is met 140 kilometer erg lang maar er zijn ook meerdere stops zodat je zelf kan kiezen hoeveel tijd je in deze trein wilt doorbrengen. In de winter heeft deze trein regelmatig te kampen met lawines, maar de bahn bestaat al sinds 1880.

3. Pinzgauer Lokalbahn

Deze spoorlijn werd in opdracht van Keizer Frans Jozef I gebouwd en aan het eind van de 19e eeuw in gebruik genomen. De route loop van Zell Am See naar Krimml. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van een ouderwetse stoomtrein, maar het valt niet te voorspellen hoe lang dit nog zal duren. De afstand die wordt afgelegd is 53 kilometer. Uiteraard is nostalgie een belangrijke reden om dit ritje te maken. Overigens wacht je aan het eind van de rit de waterval van Krimml, een populaire bezienswaardigheid.

4. Van Wenen naar Salzburg

Wil je twee van de mooiste steden in Oostenrijk zien en ook nog eens genieten van de prachtige natuur in het land? De treinreis vanuit Wenen naar de stad van Mozart (Salzburg) duurt 2 1/2 uur. In die tijd rij je op de Westbahn dwars door het Oostenrijkse berglandschap. Geef je ogen goed de kost. Het is een veelgebruikte route en snelheid is dan ook van belang. De trein rijdt op sommige delen van het traject 300 kilometer per uur.

5. Met de trein naar Oostenrijk?

Vanaf Utrecht Centraal kan je met de trein naar het centrum van Wenen. Met een aantal stops in Duitsland ben je toch al na circa 11 uur in Wenen. Wenen is het centrum van Oostenrijk, ook als het aankomt op treintransport. Vanaf Wenen Centraal kan je de rest van het land bewonderen. Maar vergeet niet om het koninklijke Wenen te bezichtigen. De Hofburg, het paleis waar ook Sissi verbleef als ze in de hoofdstad was, is een aanrader.

Lees ook: Dit zijn de 8 beste campings van Oostenrijk