Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 8 beste campings van Oostenrijk

Dit zijn de 8 beste campings van Oostenrijk

Van oudsher is Oostenrijk voor Nederlanders een zeer geliefde vakantiebestemming. Niet alleen vanwege de bergen, het land heeft veel meer te bieden dan een prachtige natuur. Zo zijn de Oostenrijkers bovenal goed gehumeurd en erg vriendelijk en heeft het land eigenlijk alles wat je mag verwachten van een vakantieland. Met zoveel pluspunten is het ook niet moeilijk om die grote diversiteit te combineren met een geweldige outdoor vakantie in Oostenrijk. Onze top 8 campings in Oostenrijk ziet er als volgt uit.

Camping Otztal

Onvergelijkbaar mooi, rustig en romantisch, zo kun je Camping Ötztal het beste omschrijven. De camping ligt in het hart van het Ötztal, in Längenfeld, op 1180 meter boven zeeniveau. Het geheel is omgeven door bomen, bergen, kristalhelder water en gezonde lucht. Hier openbaart zich een wereld vol recreatieve mogelijkheden. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, elk seizoen heeft zijn eigen charme.

Camping Ötztal in Längenfeld biedt alles, van staanplaatsen tot caravans tot moderne alpenlodges. Overnachten in alle soorten en maten, geheel volgens wens. Met name jonge kinderen komen door het hoge serviceniveau hier aan hun trekken. De camping biedt daarnaast een scala aan ontspanningsmogelijkheden zoals wellness en sport. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten:  het restaurant Infang en de sanitaire voorzieningen zijn een absoluut hoogtepunt op deze camping!

Aktiv-Camping Prutz

Aktiv Camping Prutz ligt aan de oever van de rivier de Inn aan de overkant van de gelijknamige stad Prutz. Het is een handig stoppunt voor iedereen die van plan is de Reschen-pas te gebruiken om naar Italië te gaan. De camping bevindt zich in twee gedeelten, gescheiden door het voorzieningenblok met huizen, receptie, toiletten, bar / restaurant en droogruimte. Er is een speelkamer bij de receptie en een kleine openbare speeltuin via een poort aan het einde van de camping. In het hoogseizoen is er een bar / restaurant. Er is een supermarkt aan de overkant van de rivier van de camping en het oosten van Tirol is goed bereikbaar is is het ideale vertrekpunt voor interessante dagtochten.

Tirol Camping Leutasch

Vakantie vieren in Tirol is genieten pur sang. Denk aan rust, ontspanning en heel veel natuur. Tirol Camping Leutasch beslaat een gebied van maar liefst 3 hectare en is omgeven door een grote verscheidenheid aan bomen en struiken. De rivier Leutascher Ache deelt de camping door midden waardoor een droomdecor ontstaat. Je opent in de ochtenduren je ogen en je verbaasd je elke ochtend om de schoonheid van de natuur.

Het gele jaar door kun je op deze camping genieten van diverse activiteiten waarbij het wellness gedeelte bijzondere aandacht krijgt. Er worden diverse wandelingen georganiseerd, maar niks staat je in de weg om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Visliefhebbers kunnen naar hartenlust hun hengel uitgooien in de rivier.

oostenrijk

Bekijk alle campings in Oostenrijk

Naturpark Schluga Seecamping

Karinthië is een van de meest geliefde regio’s van Oostenrijk voor een heerlijke kampeervakantie. Naturpark Schluga Seecamping is dan ook een uitstekende keuze om als uitvalsbasis te dienen voor diverse ontdekkingstochten in de omgeving. De camping, gelegen in Hermagor-Pressegger See, is omgeven door de groene natuur, perfect voor degenen die graag rust en natuur willen combineren tijdens de vakantie.

De camping biedt enorm veel privacy door de afgebakende staanplaatsen. Het zandstrand is vlakbij en mocht je zelf niet beschikken over een camper of caravan dan huur je hier gewoon je eigen accommodatie. Je hebt daarbij de keuze uit tenten, caravans, stacaravans en appartementen. De camping beschikt over een speeltuin en sportterrein.

Bekijk alle campings in Karinthië

Terrassen Camping Traisen

Een vakantie doorbrengen in een absoluut groene omgeving, hier is het de normaalste zaak van de wereld. Deze camping heeft zijn staanplaatsen aangelegd in terrasvorm om een optimale privacy te garanderen. De sanitaire voorzieningen zijn, naast de dagverblijven, de winkel, de receptie, het zwembad en het café, de trots van de camping. Alle benodigde voorzieningen bevinden zich rond het centrale hoofdterras en liggen dus niet ver van alle kampeerplaatsen.

De ligging van de camping zorgt ervoor dat de heuvels van de Alpen zichtbaar en bereikbaar zijn, ideaal voor een gedenkwaardige wandeling. Als je liever fietst, kun je een van de vele mountainbikepaden gebruiken of een fietstocht maken langs de rivier de Traisen op de Triasental-fietsroute.

Bezoek de hoofdstad Wenen, maar blijf in Neder-Oostenrijk. Neem een dag om de stad Weense Wals, Koffie en Sachercake te leren kennen. Het kost u slechts 1 uur rijden naar Wenen.

Camping Bella Austria

Bella Austria is een kleine, gezellige familiecamping in het hart van de provincie Stiermarken in het zuiden van Oostenrijk. De weelderige groene heuvels en pittoreske stadjes in de adembenemende Katschtal-vallei zorgen voor een echte Oostenrijkse sfeer. Camping Bella Austria ligt op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel en biedt een spectaculair uitzicht. Vanaf het terras kun je het sensationele berglandschap bewonderen terwijl je de frisse berglucht inademt.

De camping heeft een prachtig zwembad met uitzicht op de Oostenrijkse bergen! Geniet van een verfrissende duik in dit mooie zwembad na een warme zomerdag! Rondom het zwembad liggen comfortabele ligbedden die gratis te gebruiken zijn. Na een stevige wandeling of een rit in de bergen, kunt je ontspannen en tot rust komen in de sauna van de camping. De ideale manier om de dag af te sluiten!

Kur-Camping & Appartementhaus Erlengrund

Een prachtige vakantie combineren met een bezoek aan een van de bekendste kuuroorden in Oostenrijk? Kur-Camping & Appartementhaus Erlengrund bidet exact dat. De camping is volledig omgeven door berglandschap waardoor je al snel het gevoel hebt in een totaal andere wereld te zijn terechtgekomen. Door de ligging van de camping op 900 meter hoogte is het aangenaam koel en profiteer je optimaal van de gezonde berglucht.

Behalve door de aanwezigheid van de standaardfaciliteiten onderscheidt deze camping zich door de unieke ligging:

  • De bergen van het nationaal natuurpark Hohe Tauern zijn nadrukkelijk aanwezig en nodigen nadrukkelijk uit tot een lange wandeling. Natuurlijk hoeft het niet beperkt te blijven tot de benenwagen, ook andere activiteiten zoals klimmen, paragliden, mountainbiken of (Nordic) wandelen zijn mogelijk.
  • Het kuuroord Bad Gastein ligt vlakbij en is bekend vanwege de heilzame werking van het water uit de thermale bron. Keizerin Sisi was een van de vaste bezoekers van het kuuroord.
  • De provinciehoofdstad Salzburg was ooit een belangrijke Romeinse stad. Nu is de stad een aantrekkelijke optie voor een dagtocht. In de zomer is de stad het decor voor de Salzburger Festspiele.

Camping Nord-Sam

Een camping waar je eigenlijk niks hoeft te doen behalve genieten. Aan de rand van de stad Salzburg vind je Nord-Sam, een camping met de hoofdletter C. Het is een meer dan goedverzorgde camping met veel groen. Salzburg is zoals verwacht vlakbij en is goed bereikbaar per fiets en per bus. Het is de ideale uitvalsbasis voor leuke dagtrips. Salzburg zelf staat bol van de geschiedenis, al was het alleen maar omdat de wereldberoemde componist Mozart hier is geboren.

Camping Nord-Sam is een echte viersterren camping inclusief een goed restaurant, een waanzinnig terras en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen. Wil je tips hebben over de omgeving, vraag het aan de eigenaresse, Mevrouw Lex en haar zoon en ze vertellen je exact wat je moet weten.

Bekijk alle campings