Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Met de trein op vakantie, hier moet je op letten

Met de trein op vakantie, hier moet je op letten

Vakantie is bedoeld om een paar weekjes bij te komen van de inspanningen gedurende de rest van het jaar. De reis naar je bestemming is vaak nog stressvol zeker als je voor het hoogseizoen kiest naar een populair vakantieland. Ben je de vakantiefiles zat, probeer dan eens de trein. Waar moet je dan op letten en wat zijn de voordelen?

1. Neem niet te veel bagage mee

Uiteraard is er in de trein ruimte voor bagage, maar hoe meer je meeneemt hoe inspannender het in- en overstappen wordt. Ga je naar een camping, overweeg dan daar een tent of een caravan te huren. Kies je voor glamping, dan kan je met nog minder bagage toe.

2. Vergelijk de prijzen van treinkaartjes

Ook voor treinkaartjes geldt dat deze vaak goedkoper zijn naarmate je deze eerder online bestelt. Er zijn soms last minute aanbiedingen, maar dat is een risico tenzij je echt avontuurlijk op reis gaat. Vergelijk ook de prijzen van NS Internationaal met andere maatschappijen. Kies voor grote en betrouwbare maatschappijen of informeer jezelf eerst over kleinere vervoerders middels het internet. Verder maakt het seizoen waarin je reist vaak verschil. Kies bijvoorbeeld eens voor de herfstvakantie.

3. Kies voor een gereserveerde stoel

Als je een verre reis moet maken, is het prettig om zeker te weten dat er ook in een drukke trein een stoel voor je beschikbaar is. Vrijwel alle internationale treinen bieden deze optie. Vaak krijg je deze luxe voor een paar euro extra en dat is het tijdens je vakantie toch wel waard.

4. Bekijk de mogelijkheden van Interrail

Ga je door meerdere landen reizen of maak je bijvoorbeeld citytrips vanuit een vast punt dan zijn de opties van Interrail wellicht iets voor jou. Er zijn tickets beschikbaar in 33 Europese landen. Er zijn opties waarmee je in diverse landen kan treinen maar ook in een specifiek vakantieland. Vaak kan je met een dergelijk ticket ook gebruik maken van de lijnbussen. Hiermee kan je echt veel reisgeld besparen.

De voordelen van een vakantie per trein

Als je het goed aanpakt is er reis per trein naar je vakantiebestemming veel meer ontspannend dan met de auto of de trein. Je hebt meer ruimte, minder formaliteiten en ziet onderweg ook veel meer van het landschap.

Als je ervan houdt om erop uit te trekken vanaf je vakantieadres, is het een goede keuze om een camping te zoeken die dicht in de buurt ligt van een treinstation. Op die manier kan je ontspannen reizen naar de bezienswaardigheden in de wijde omgeving. Vrijwel iedere gemeente van enige omvang heeft een centraal station dat je naar het centrum van de stad brengt. Vanaf dat punt is het meestal eenvoudig om de plaatsen te bezoeken die jij wilt zien. Heerlijk ontspannen omdat je geen parkeerplaats hoeft te zoeken en  je niet in het drukke verkeer van een onbekende stad hoeft te wagen. Als de reis wat lang duurt kan je lekker een boek gaan lezen. In de meeste treinen heb je ook nog gratis wifi en kan je dan ook een spelletje doen of een leuke film bekijken.

Lees ook: Een wandelvakantie in Zweden, handige tips