Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen met tieners? 5 campingtips

Kamperen met tieners? 5 campingtips

Op de camping met tieners? Kamperen met tieners kan best gezellig worden. Uiteraard zijn niet alle tieners hetzelfde, maar je kan er wel op rekenen dat hun wensenlijstje voor een goede camping een aantal punten omvat:

  • Voldoende andere tieners. Zonder leeftijdgenoten houden ze het niet lang uit dus is het verstandig om te kiezen voor een camping waar ze geen gebrek krijgen aan gezelschap.
  • Voldoende afleiding. Als je niet wilt dat ze de hele dag met de smartphone aan de slag gaan, moet er wel iets te doen zijn. Uiteraard zijn het beslist geen kinderen meer en willen ze zelfstandig aan de slag
  • Ruimte voor een eigen tent. Voor jou is het toch ook niet slecht als ze een eigen plekje hebben. Daardoor wordt jouw vakantie vast ook gezelliger.
  • Een interessante omgeving. Af en toe een dagje weg van de camping met het hele gezin hoort er immers ook bij,

Hieronder staat een lijstje met campings-tips waar ook tieners zich thuis zullen voelen.

1. Camping de Meeuw

Deze camping is een goede keuze in eigen land omdat het vlakbij vestingstad Brielle is gelegen. Daar is juist voor tieners altijd wat te doen en vind je een van de leukste vakantieparken in Nederland. Water is er ook voldoende in de buurt.

2. Albatros, Toscane

Italië is voor iedere tiener een mooie bestemming, maar Albatros biedt meer. Er is een dagelijks activiteiten programma geheel gericht op de leeftijd 12 tot 18. Als ze daar geen trek in hebben, is er een groot zwemparadijs om lekker bij te komen. In de avond verandert het centrale plein in een disco en die gaat door tot in de kleine uurtjes.

3. Tropical Islands Resort, Krausnick

Wellicht zegt de naam van het dorpje vlak buiten Berlijn je niet zoveel. Maar hier vind je wel de allergrootste tropische vakantiebestemming van Europa. De omvang van dit zwemparadijs zal je echt verrassen en voorlopig ben je niet uitgekeken. Wat dacht je van een lagune met grotten waar je in kan duiken en verrassende schatten kan ontdekken?

4. Adventure Flachau

De naam zegt het al en je mag dit park in Oostenrijk eigenlijk best een klein dorp noemen want het is bijzonder uitgestrekt en avontuur bekeef je iedere dag hier. Er is een prachtig groot meer en uiteraard zijn er in Oostenrijk altijd bergen in de buurt. Er is dus volop mogelijkheid tot sportieve ontspanning van beklimmen van de bergen en mountainbiken tot watersport op allerlei manieren. Gewoon ontspannen bij en in het water kan ook, je hebt de keuze tussen een zwembad en het altijd frisse meertje.

5. Vakantiepark Hengelhoef

Als het niet zover weg hoeft op vakantie is België wellicht een goede optie. Hier kan je heerlijk genieten in het tropische zwemparadijs. Maar vlak in de buurt is ook Bobbejaanland te vinden voor vakantiepret waar tieners nooit nee tegen zeggen. Op de camping zijn derhalve altijd veel leeftijdgenoten te vinden. Wil je als ouder ook iets leuks doen, dan is een mooie wandeling door natuurpark Tenhaagdoornheide beslist een aanrader. Bijzonder hoe anders de natuur al kan zijn, vlak over de grens.

Bekijk ook: De 10 leukste kindercampings van Nederland op een rijtje!