Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen in een safaritent

Kamperen in een safaritent

Bij een safaritent denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan Afrika. De Europese jagers gingen voor het grote wild op de savanne. Meestal waren het rijke mannen zonder enig besef voor de natuur en de bevolking in dergelijke gebieden. De safaritenten boden alle luxe en werden opgezet door plaatselijke medewerkers. De verhalen zijn soms onbegrijpelijk omdat er hele drankkasten en zelfs ligbaden werden meegesleept naar gebieden waar nauwelijks vervoer mogelijk was. Maar de kampeerervaring was er wel. Slapen onder canvas op de mooiste plaatsen en dicht bij de natuur. Dat laatste kan ook vandaag de dag, maar dan in Europa.

Glamping is de nieuwste trend

Glamping is een samentrekking van de woorden glamour en camping. Het is de beleving van het slapen onder een canvas dak maar met de luxe van een vakantiehuis. Indien jouw idee van kamperen vooral is gebaseerd op het primitieve leven in de natuur is glamping niet jouw ding. Slapen op een luchtbed is niet meer aan de orde. Ook de keuken is zo verzorgd dat je alles kunt maken wat thuis ook zou lukken. Bij glamping hoef je alleen je koffers mee te nemen en kan je bij aankomst genieten van een vakantiegevoel zonder gedoe.

Waar vind je safaritenten?

Omdat een deel van de kampeerders luxe tijdens de vakantie wil combineren met het buitengevoel, zijn safaritenten in opkomst in alle vakantiegebieden. In Nederland en België zijn er diverse exploitanten van campings die er ook voor gekozen hebben om glamping aan te bieden middels een safaritent. Dat geldt eigenlijk ook overal tot aan Zuid-Portugal. Het is beslist geen probleem om ook op jouw favoriete vakantieplek een dergelijke tent te huren. Daarbij is het prettig om te weten dat de safaritenten altijd op de mooiste plekken staan. Dat hoort gewoon ook bij glamping.

Wat kan je verwachten in een safaritent?

Er zijn uiteraard verschillende modellen en ook verschillende groottes. De gemiddelde safaritent heeft in ieder geval een houten veranda die aansluit op grote canvas tent. In de tent kan je staan en de ruimtes zijn ingedeeld zoals je ook in een vakantiehuisje zou verwachten.

Er is dan ook een apart slaapgedeelte. Vaak is de tent voorzien van een luxe tweepersoonsbed en wellicht een stapelbed voor de kids. Bij de grotere exemplaren bestaat de mogelijkheid om afgesloten slaapgedeelten te krijgen. Verder is er een woongemeente dat luxe is uitgerust en een compleet ingerichte keuken. Er zijn ligstoelen aanwezig zodat je ook op de veranda kan genieten van de mooie omgeving waarin de tent staat.

En hoe zit het met toilet en badgelegenheid? Dat is even een kwestie van informeren. Steeds meer tenten beschikken over een eigen toilet en badruimte. Dat is uiteraard de ultieme luxe voor een kampeerder vandaag de dag. Bij sommige glampings is er een aparte ruimte met wc en douche, wel in het luxe segment. Wil je nog meer weten over hetgeen inbegrepen is bij jouw arrangement in een safaritent? Neem vrijblijvend contact op met een exploitant van een glamping en laat je verrassen.

Bekijk ook: Glamping: De 5 voordelen van een luxe kampeervakantie