Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen bij een kasteel in Frankrijk

Frankrijk, het meest populaire vakantieland van Nederlanders, staat ook bekend  vanwege de vele kastelen. In sommige ervan kan je overnachten maar erbij kamperen is ook vaak mogelijk. Omdat er zoveel kastelen zijn, is er ook voldoende keuze voor iedereen, Is voor jou een vakantie pas geslaagd als er  een zwemparadijs voor de kinderen bij is of ga je juist voor de rust van kleinschaligheid zonder gedoe? Hieronder staan 6 opties van campings bij kastelen die goed aangeschreven staan, maar er zijn er nog tientallen. Bepaal eerst wat jij het belangrijkste vindt.

Kamperen bij een kasteel in Frankrijk

6 kasteelcampings in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn kastelen, maar wist je dat je er ook kunt logeren? Op deze manier ervaar je zelf eens hoe het is om in een kasteel te verblijven. In sommige gevallen zal je ergens in de buurt van het kasteel overnachten, maar bijna altijd kan je wel door het kasteel rond lopen. Adem de Franse geschiedenis in in een van deze 6 bijzondere kasteelcampings in Frankrijk

1. Domaine du Logis  - Bretagne

De Domaine du Logis in Bretagne camping heeft 5 sterren omdat het werkelijk alles heeft. Zo is er een leuk buitenzwembad en in het hoogseizoen volop animatie. De kinderen zijn dus de hele vakantie al zoet. Uiteraard is er ook een winkel met een uitgebreid assortiment en een restaurant met Franse keuken. Verblijven kan in een tent, maar ook in een stacaravan. Ook geschikt voor grotere gezinnen derhalve.

2. Château Le Verdoyer - Limousin

Niet alleen de Meilandjes hebben een Frans kasteel gekocht. Ook het kasteel Château le Verdoyer bijbehorende camping camping heeft Nederlandse eigenaren. Vaak vinden landgenoten dat toch wel prettig op vakantie omdat communiceren in het Frans niet altijd meevalt. Dit is een echte familiecamping met meerdere zwembaden, waarvan er ook eentje verwarmd is. Verder is er ook altijd wat te doen op dit verrassend gezellige camping. 

3. Camping Le Château de Montrouant - Bourgondië

Ben je op zoek naar een kleine camping in Frankrijk waar je gastvrij wordt ontvangen, dan zit je goed bij Camping Le Château de Montrouant. De beoordelingen zijn uitstekend en het is vooral bedoeld voor wie rust en enige luxe zoekt, overnachten is mogelijk in luxe bungalow- of lodge-tenten. De laatstgenoemde hebben eigen sanitair. De meeste gasten zijn een dagje ouder.

4. Kasteelcamping Camping Le Petit Trianon de Saint Ustre  - Nouvelle-Aquitaine

Dat camping Le Petit Trianon 4 sterren heeft betekent niet dat je er geen luxe vindt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een safaritent of een ruime stacaravan. Maar je kan ook een kampeerplaats reserveren en met je eigen tent komen. Deze camping ligt niet ver van de rivier La Vienne. Het is een ideale plek voor wellicht een romantische vakantie met z’n tweeën of om er echt tussen uit te gaan voor rust. De tijd lijkt hier wel langzamer te verlopen, waardoor je meer tijd hebt om te ontspannen. 

5. Kasteelcamping Le Petit Trianon - Loire

De Loire is een gebied met vele kastelen dus als je fan bent, kan je er op korte afstand nog veel meer vinden.  Le Petit Trianon is een mooi 18e eeuws kasteel met een kleinschalige camping. Er is een verwarmd zwembad en een kinderbadje. Heb je geen eigen tent, dan is het mogelijk om een glampingtent te boeken met veel voorzieningen. De omgeving is prachtig en nodigt uit tot wandel- en fietstochten.

6. Kasteelcamping Château du Gibanel  - Nouvelle-Aquitaine

Het kasteel van camping du Gibanel ziet eruit als een echt sprookjeskasteel waarbij een echte gezinscamping is gerealiseerd. Dat betekent dus ook dat je kunt rekenen op een peuterbadje en een dieper zwembad voor de oudere zwemmers. Tijdens het zomerseizoen is er van alles te doen op en om het nabijgelegen meer. Er zijn diverse opties om te overnachten; van basis tot zeer luxe. Zo vind je altijd de accommodatie die bij je past. 

Is een kasteel niet echt jouw ding, maar wil je wel in Frankrijk op vakantie? Ontdekt dan deze rustige campings in Frankrijk, laat je verrassen door de 5 meest populaire luxe campings in Frankrijk of kom er zelf achter waarom dit de top 3 campings in Zuid-Frankrijk aan zee zijn.