Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 meest populaire luxe campings in Frankrijk

Je zou kunnen stellen dat Frankrijk van zich al een land van luxe is. Het staat immers bekend om het lekkere eten zoals escargot en kikkerbillen, genieten van een rode wijn en decadent leven. Wil je dit echt ervaren op een camping in Frankrijk, dan zou je kunnen kiezen voor een luxe camping. Dit zijn campings met wellness, sauna’s en heerlijke massagemogelijkheden. Zo heb je op de camping net zo veel luxe als dat je wilt tijdens je vakantie in Frankrijk. Glamping, zoals dat heet, is bij veel Nederlanders steeds populairder aan het worden en deze top vijf luxe campings in Frankrijk zijn ware experts hierin.

De 5 meest populaire luxe campings in Frankrijk

Wat is glamping?

Glamping is het samenvoegen van de woorden Glamorous en Camping. Het staat voor kamperen in luxe. Dus geen kleine tenten meer waar je met zijn tweeën met moeite in komt. Nee, kies je voor een glamping vakantie dan slaap je vaak in een grote vaste accommodatie. Dit kan een stevige tent zijn, maar vaak ook iets zoals een bungalow of misschien zelfs een stoere (boom)hut. Daarnaast hebben de luxe campings in Frankrijk vaak de mogelijkheid tot een wellness of sauna, een zwembad of massagesalon of misschien wel alles.

Domaine La Yole Camping Resort & Spa - ★ ★ ★ ★ ★

De 5-sterren camping Domaine La Yole, gelegen nabij het betoverende strand van de Middellandse Zee in Languedoc-Roussillon, biedt een unieke mix van recreatie en ontspanning in Zuid-Frankrijk. Met een indrukwekkend waterpark, wellnessruimte, kinderboerderij en een eigen wijngaard, is er voor elk wat wils. Tijdens het hoogseizoen zorgt een reeks activiteiten, van aquafit tot thema-avonden, voor levendige entertainment. Diverse eetgelegenheden bieden culinaire genoegens, terwijl de stacaravans op rustige, schaduwrijke plekken staan voor optimaal comfort. De nabijheid van het Valras strand en de historische stad Béziers, samen met lokale attracties zoals waterparken en een dierentuin, maken van Domaine La Yole een ideale bestemming voor een verrijkende campingvakantie.

Luxe overnachtingen op camping Domaine la Yole

Camping Sandaya Les Alicourts -★ ★ ★ ★ ★

Les Alicourts Resort, gelegen in de pittoreske Loire-regio, biedt een luxueuze vakantie-ervaring voor het hele gezin. Met een uitgestrekt waterpark van 2600m² als hoogtepunt, beschikt de camping over diverse zwembaden, waaronder een wellnessbad, en comfortabele ligbedden voor ultieme ontspanning. Gasten kunnen hun sportieve vaardigheden testen op de 9-holes golfbaan, of genieten van een ontspannende massage in de wellnessruimte. 's Avonds kunnen bezoekers dineren in het stijlvolle restaurant of genieten van live muziek en shows. De accommodaties zijn ruim en modern, met opties voor airconditioning en meerdere badkamers, wat zorgt voor een comfortabel verblijf. De nabijheid van historische steden en kastelen van de Loire maakt het mogelijk om luxe en culturele verkenning te combineren voor een verrijkende vakantie-ervaring.

Zwemparadijs op camping Sandaya les Alicourts

Camping Sandaya Le Ranolien-★ ★ ★ ★ ★

Gelegen op een betoverende locatie aan de Bretonse kust, belooft de 5-sterren Camping Le Ranolien een luxe vakantie-ervaring. Deze ruime camping, ooit het domein van piraten, vormt nu een vakantieparadijs omgeven door de mystieke roze granietrotsen van Perros Guirec. Het waterparadijs, met zowel binnen- als buitenzwembaden, waterglijbanen en een relaxzone met comfortabele ligbedden, biedt verkoeling en plezier. De jongste gasten kunnen naar hartenlust spetteren in de kinderbaden. Voor sportliefhebbers biedt de camping diverse sportvelden voor voetbal, basketbal en Jeu de Boules, terwijl de omgeving uitnodigt tot surfen, windsurfen en kanoën. Avonden komen tot leven met disco-evenementen, live muziek en shows. Het culinaire aanbod varieert van een sfeervol restaurant tot een pizzeria en een poolbar voor verfrissende drankjes. De luxe stacaravans, voorzien van privé zonneterrassen, bieden een comfortabele thuishaven na een dag vol avontuur. In de nabije omgeving lokken de historische paden van oude Bretonse smokkelaars, het levendige stadje Lannion met zijn traditionele ambachtsproducten en het pittoreske kuststadje Pampoil. Of het nu gaat om het verkennen van de Roze Granietkust, het proeven van lokale visgerechten, of het ontspannen op de camping, Camping Le Ranolien biedt een luxe uitvalsbasis voor een verrijkende vakantie in het prachtige Bretagne.

Zwembad met wellness op camping Sandaya Le Ranolien

Camping Village de la Guyonnière - ★ ★ ★ ★ ★

Op slechts 300 m van het pittoreske meer van Jaunay en dichtbij de prachtige Vendée stranden, biedt 5-sterren camping Village de La Guyonnière een luxe vakantie-ervaring in de Pays de la Loire regio. Het verwarmde zwemcomplex, met binnen- en buitenzwembaden, is ideaal voor ontspanning, terwijl de wellnessruimte extra comfort biedt. Kinderen kunnen zich vermaken in de Kid's Club en op de sportvelden, terwijl volwassenen genieten van heerlijke maaltijden in het restaurant of verfrissende drankjes in de bar. De accommodaties zijn ruim en comfortabel, gelegen in een serene, natuurlijke omgeving. Buiten de camping bieden het meer en de nabijgelegen kustplaatsen tal van wateractiviteiten, en attracties zoals het Puy du Fou pretpark maken daguitstapjes boeiend en plezierig.

Luxe houten hutten aan het water op camping Village de la Guyonniere

Camping Domaine de la Paille Basse - ★ ★ ★ ★ ★

De luxe camping Domaine de la Paille Basse, genesteld in de schilderachtige Midi-Pyrénées, biedt een scala aan luxe voorzieningen te midden van het prachtige landschap van Occitanie. Het zwembadcomplex, omringd door charmante, moderne boerderijen, beschikt over drie zwembaden, een peuterbad, een zonneterras en waterglijbanen voor ultiem waterplezier. Sportliefhebbers kunnen genieten van faciliteiten voor tennis, basketbal, beachvolleybal, voetbal en meer. Kinderen en tieners hebben een scala aan activiteiten in de Kids Club en Teens Club, terwijl het gezin samen kan genieten van avondentertainment zoals karaoke en live muziek. Het onsite restaurant, gevestigd in een gerenoveerde boerderij, serveert een gevarieerd menu op een ruim terras, en voor dagelijkse benodigdheden is er een handige minimarkt. De accommodaties, omringd door hoge, schaduwrijke bomen, bieden moderne gemakken voor een comfortabel verblijf. In de nabije omgeving lokken avonturen zoals kanoën, grotverkenning en kasteelbezoeken, waardoor Domaine de la Paille Basse een luxueuze basis biedt voor een verrijkende campingvakantie.

Glamping in de natuur op camping Domaine de la Paille Basse

Ben je dus op zoek naar een luxe camping in Frankrijk waar je heerlijk wordt verwend? Wij zochten de best beoordeelde luxe campings uit voor je, zodat jij onbezorgd je vakantie kan boeken via Campigns.nl. Bekijk snel de beschikbaarheid en boek via onze partners de luxe camping die past bij jouw wensen.



Auteur: Ferhat