Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Glamping: de 5 voordelen van een luxe kampeervakantie

Glamping: de 5 voordelen van een luxe kampeervakantie

Houd je van kamperen én van luxe? Dan is glamping echt iets voor jou. Deze relatief nieuwe vorm van kamperen combineert namelijk deze twee zaken met elkaar. Je kunt genieten van het vrije buitenleven, terwijl je toch alle gewenste luxe om je heen hebt. Bij glamping hoef je niet meer eerst je tent op te zetten voor je kunt gaan slapen, maar kun je overnachten in een luxe tent die al voor je klaarstaat. Ook hoef je nooit te twijfelen aan de wifi, maar kun je gewoon gebruikmaken van je tablet of laptop.

1. Altijd goed internet

In deze tijden kunnen we eigenlijk bijna niet meer zonder internet. Niet alleen voor ons werk, maar ook voor onze vrije tijd. Wanneer je een avondje op de camping doorbrengt, wil je toch wel je nieuwste foto’s op social media kunnen plaatsen. En voor wat vermaak is het ideaal als je online naar mogelijkheden kunt zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een museumbezoek? De musea hebben zich behoorlijk aan moeten passen aan de coronatijd, waardoor je beroemde musea zoals het Louvre ook gewoon online kunt bezoeken.

2. Eten koken is een eitje

Bij glamping heb je vaak de beschikking over een eigen terras en barbecue, maar heb je even een dagje geen zin in een barbecue, dan kun je veelal terecht in een keuken die luxe is vergeleken bij het gaskookplaatje op een gewone camping. Je kunt allerlei gerechten bereiden en je hebt veel meer plaats dan gewoonlijk, zodat eten koken tijdens het kamperen echt een eitje wordt.

3. Je bed is luxer

Waar een luchtbed vaak minder comfortabel is, kun je bij glamping rekenen op een heerlijk zacht bed. Je hoeft zeker niet gek op te kijken wanneer er een boxspring in de tent staat. Dit zorgt voor het comfort dat je nodig hebt voor een echt goede nachtrust. Je ligt niet meer op de grond en kunt heerlijk comfortabel slapen. Ook op zwoele zomeravonden hoeft het niet moeilijk te zijn om in slaap te vallen. Een beetje glamping is namelijk uitgerust met een airco.

4. Een eigen badkamer

Toegegeven, niet bij elke glamping heb je de beschikking over een eigen badkamer. Maar wanneer je voor de meer luxe variant kiest, dan kun je hier zeker van profiteren. Het is beslist een voordeel als je niet langer met je rolletje onder je arm over de camping hoeft te struinen. En denk er eens aan dat je bij fris weer gewoon in de eigen tent kunt douchen? Niets zo fijn als een badkamer binnen handbereik!

5. Je bespaart veel tijd

Op vakantie heb je in principe tijd genoeg, maar het is toch zonde als je veel tijd verliest met inpakken en uitpakken, terwijl dat helemaal niet nodig is? Met glamping staat alles al voor je klaar op locatie en hoef je dus niet eerst allerlei kampeerspullen te verzamelen om die vervolgens op je vakantiebestemming weer een plaatsje te geven. Ook het opzetten van de tent is vaak een hele klus. En als de vakantie er eenmaal weer opzit, kun je alles weer opruimen en opnieuw in de aanhanger pakken. Met glamping is dat verleden tijd en ga je kamperen om echt vakantie te vieren.

Bekijk ook: Romantisch kamperen: 5 tips