Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Denemarken: de mooiste bezienswaardigheden

Denemarken: de mooiste bezienswaardigheden

In tegenstelling tot de rest van Scandinavië is wildkamperen in Denemarken nergens toegestaan. Toch is het een mooie bestemming als je van kamperen houdt. De afstand is vanuit Nederland rond de 600 kilometer en dat is te doen. Er zijn veel campings in Denemarken, vaak in de natuur. Het zijn in het algemeen goed verzorgde campings met ruim voldoende plaats om je tent of caravan neer de zetten. De prijzen zijn niet erg hoog, maar informeer je even zodat je meerdere keuzes hebt. Er is genoeg te zien in het land. Hieronder staat een lijstje met bijzondere bezienswaardigheden.

1. Grenen

Dit is de meest noordelijke punt van Denemarken en op deze landtong kan je kijken naar een constant woest gevecht. Hier ontmoeten namelijk de Noordzee en de Oostzee elkaar. Het water van Skagerrak en Kattegat botsen op elkaar en dat zorgt voor een spektakel met een witte schuimlaag. Met een trekker wordt je naar het puntje van het schiereiland gebracht. Zwemmen mag je hier niet vanwege de krachtige stromingen van beide kanten. Maar op een mooie dag kan je heel even met je benen in twee verschillende zeeën staan. Het gebied is ook zeer fotogeniek.

2. Funen

Funen is een sprookjesachtig eiland en niet alleen omdat Hans Christian Andersen hier is geboren. Er zijn er mooie kastelen en schitterende landhuizen te bewonderen. Het mooiste is wellicht het renaissancekasteel Egeskov in Kværndrup. Deze waterburcht is in de 16e eeuw gebouwd en een van de best bewaarde in Europa. Overigens hoef je je niet te beperken tot een bezichtiging. Er is een pretpark in de nabijheid waar je een hele dag moeiteloos door zal komen.

3. Legoland

Als je kinderen op de achterbank hebt, mag je Legoland uiteraard niet overslaan. Hier zijn ongeveer 60 miljoen van de bekende steentjes gebruikt om de meest bijzondere zaken mee te bouwen. Daarnaast is het tevens een pretpark waar je in een piratenschip kunt stappen, een spannende lasergame kunt spelen of een vluchtsimulator kan gebruiken.

4. Roskilde

Als je aan Vikingen denkt, zal Noorwegen wellicht in eerste instantie in je gedachten komen. Maar eigenlijk was Denemarken een belangrijker centrum. Dit gebied ligt immers op de grens tussen Noordzee en Oostzee. In Roskilde kan je de wrakken van 5 originele Vikingschepen zien. Tevens kan jij je omkleden tot een echte Viking en het water op voor een tochtje rond de haven van Roskilde. Een ideale manier om terug te gaan in de tijd dat de Vikingen de schrik waren in heel Europa.

5. Het middeleeuwse Ribe

Ribe ligt in Zuid-Jutland, werd gesticht in 710 en bleef vele eeuwen een belangrijke handelsstad in Denemarken. Het werd de woonplaats van Noormannen en Friezen. Veel van het oude centrum is bewaard gebleven en een stadswandeling toont je de oude huisjes en verborgen hofjes. De eeuwen hebben hun invloed gehad en veel van de oude gebouwen staan scheef wat de authenticiteit nog vergroot. Er is ook een modern Ribe met vele leuke boetiekjes en terrasjes. In het VikingCenter zijn er attracties in de buitenlucht. Ook zeer geschikt voor kinderen.

Bekijk ook: Een wandelvakantie in Zweden, handige tips