Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste bestemmingen aan het water

De mooiste bestemmingen aan het water

Als Nederlanders hebben we wat met het water. Dan wil je bij het kamperen toch ook dicht bij water zijn. Dat kan de zee, een meer of een rivier zijn, Het is natuurlijk ook een prachtig begin van de dag als je meteen richting het water kan lopen voor een frisse duik. Bovendien is een strand(je) aan het water de meest ideale plek voor kinderen om zich te vermaken. Dan heb jij ook heerlijk rust waarvoor een vakantie toch is bedoeld. Het grote voordeel in ons land is dat je vele opties hebt van de zee tot een rivier. De mooiste bestemmingen aan het water in eigen land staan hieronder.

1. De kust

Soms wordt er wel eens vergeten hoe heerlijk het is dat je ongeacht de woonplaats binnen de kortste keren bij een camping aan de kust bent. Daar zijn al die buitenlandse toeristen beslist jaloers op. Van de Waddeneilanden tot de Zeeuwse stranden is er altijd wel een plek te vinden voor een prachtige vakantie aan het water. Vergeet de zonnebrandolie niet!

2. ‘t Nije Hemelriek

Midden in Drenthe verwacht je misschien geen recreatieplas, maar die is er dus gewoon wel, dichtbij Gasselte. Daar kan je een frisse duik nemen en dan genieten van alles wat de meest rustige provincie van ons land je te bieden heeft. Kies voor de provincie vol natuur en verbaas je over de hunebedden terwijl je kampeert bij het water.

3. Bosbad Leersum - Utrechtse Heuvelrug

Goed , het is geen zee, meer of rivier maar een openlucht zwembad op de Utrechtse Heuvelrug. Toch denken we dat dit zwembad in dit rijtje thuishoort omdat het wordt gevuld met fris en zuiver bronwater uit de bodem. Is dat geen bijzonder idee om eens mee te maken?

4. Spokeplas Friesland

Dit is een van de mooiste, kleine Friese meren en het ligt bij de gemeente Weststellingwerf. De oppervlakte van het meer is 4 ha en daardoor is het groot genoeg om in te zwemmen maar ook van andere watersporten te genieten. Uiteraard ben je in het mooie Friesland zodat uitstapjes altijd een succes zijn. Wil je gewoon lekker luieren op vakantie, dat is er ook genoeg schaduw te vinden onder de bomen op het warmste gedeelte van de dag.

5. Het Twiske Amsterdam/ Zaanstreek

Van de rook van Amsterdam merk je hier helemaal niks, Het Twiske is een natuur- en recreatiegebied in het Noord-Hollandse veenplassen gebied. Hier zijn er diverse plaatsen om lekker in het water te duiken. Maar het is ook een populaire plaats om te suppen of te kajakken. Wil je lekker city-hoppen, dan is Amsterdam dichtbij. Hier vermaak je je zeker.

6. Bussloo Gelderland

In de driehoek van de steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen vind je deze forse recreatieplas. Met een oppervlakte van 100 ha en een diepte van 12 meter kan je hier probleemloos een rustig plekje vinden om je uit te leven in of op het water.

Let op: in hete zomers kan oppervlaktewater soms niet geschikt zijn om in te recreëren. Hou de waarschuwingen in de gaten.

Bekijk ook: Tips voor een korte vakantie in Antwerpen