Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 7 leukste kleine dierentuinen van Nederland

De 7 leukste kleine dierentuinen van Nederland

Er zijn maar weinig attracties die zo geschikt zijn voor alle leeftijden als een dierentuin. De natuur boeit ons nu eenmaal allemaal en er zijn veel dieren die je alleen kan zien in de beschermde omgeving van een dierenpark. Het is een leuk dagje uit tijdens een vakantie op de camping en er is altijd wel een dierentuin in de buurt. Wil je liever de grote parken vermijden en een kleinere tuin bezoeken? Hieronder staan een aantal kleine dierentuinen in Nederland.

1. Reptielenhuis in Breda

Reptielen hebben vaak toch nog iets griezeligs hoewel dat in veel gevallen beslist niet nodig is. Bij her reptielenhuis de Aarde in Breda doen ze hun best om ook reptielen in een goed daglicht te stellen. Het is afhankelijk van de drukte en de omstandigheden maar men streeft ernaar dat kinderen de dieren kunnen aanraken en zelfs vasthouden. Deze sensatie is uiteraard alleen mogelijk onder deskundige begeleiding.

2. Fauna park Flakkee in Nieuwe Tonge

Bij de ingang staan de stokstaartjes al klaar om de bezoekers te inspecteren. En even verder op zijn het de uilen die hun grote ogen op je richten. Verder zijn hier ook andere bijzondere dieren zoals neusberen, vogels en stekelvarkens. Wel even opletten dat je hier nog niet kan pinnen!

3. DoeZoo in Leens

Als er mee wordt gedaan aan een rondleiding en je kind wil het, dan krijgt deze een vogelspin op de hand of een slang om de nek. Dat avontuur zal dan voorlopig niet worden vergeten. En anders is het fijn griezelen om andere helden het te zien doen. Verder kan je hier spinnen, slangen, papegaaien en speelse eekhoorntjes verwachten.

4. Zie-Zoo in Volkel

Deze dierentuin is bijzonder omdat het de eerste Zorg-Zoo in Nederland is. Het park wordt namelijk grotendeels gerund door autistische mensen. De dieren die je hier kan zien, zijn zeer gevarieerd vanuit Europa, maar ook Zuid-Amerika en Japan.

5. Uilen- en dierenpark de Paay in Beesd

Er zijn hier ongeveer 80 verschillende diersoorten dus als je die allemaal goed wil zien dan moet je er ook wat tijd voor uittrekken. De dieren staan allemaal dicht bij de paden zodat je ze goed kan zien en dat geldt omgekeerd ook.

6. Inguana Vlissingen

Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat er gebeurt met de reptielen etc die soms op straat worden gevonden omdat de eigenaar ze heeft gedumpt. Een groot aantal reptielen, amfibieën en geleedpotigen wordt afgeleverd bij dit opvangcentrum in Vlissingen. De collectie is derhalve wisselend en jouw bezoek zorgt er mede voor dat deze dieren een tweede leven krijgen.

7. AquaZoo Friesland

Er zijn hier speelse dieren te bewonderen zoals zeehonden, pelikanen en pinguïns en ringstaartmaki’s. Er valt dus altijd wel wat te lachen om de bijzondere capriolen die je te zien krijgt bij een bezoek aan dit leuke park dat ook nog diverse andere dieren een goed thuis biedt. Voor de kinderen is er een leuke kinderboerderij en een flinke speeltuin. De volwassenen kunnen van een drankje en een hapje genieten op het terras.

Lees ook: De 5 leukste winkelsteden in Nederland