Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Zes leuke nazomercampings in Frankrijk

Zes leuke nazomercampings in Frankrijk

Vakantie vieren is leuk, maar het kan redelijk prijzig zijn om in het hoogseizoen te vertrekken. Dat geldt niet alleen voor de populaire landen als Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Italië, ook een land als Frankrijk kan als snel als duur worden bestempeld. Als je het slim aanpakt en je bent redelijk flexibel wat betreft de vakantieperiode, dan kun je ook kiezen voor een verblijf in Frankrijk op een nazomercamping. Zo combineer je het beste van twee werelden: het goede leven in een land wat bekend staat als een waar paradijs voor Bourgondiërs en je houdt voldoende geld over om je vakantie extra leuk te maken, bijvoorbeeld met een interessante dagtrip. De leukste campings voor een nazomerse vakantie in Frankrijk zetten we graag op een rij.

Village Château de Fonrives

Aan de voet van een prachtig kasteel vinden we deze kasteelcamping in de Lot-et-Garonne. De camping is voorzien van een zwemparadijs met glijbaan, een heerlijk restaurant, waar je kunt genieten van authentieke Zuidwest-Franse gerechten. De jacuzzi wacht op je om de dag ontspannend af te sluiten. De camping heeft 89 staanplaatsen en 146 accommodaties te huur.

Camping des Alouettes

Les Alouettes is een familiecamping, gelegen in het regionale natuurpark Périgord Limousine, 25 km ten westen van Limoges. Hier kun je genieten van een prachtig deel van Frankrijk, waar rust, ruimte, natuur en gastvrijheid voor de hand liggen.

Door de ontspannen sfeer op de camping voelt de vakantie aan als ‘thuis komen’. Een zorgeloze vakantie is gegarandeerd zodat je ten volle kunt genieten van de schoonheid die deze regio te bieden heeft. De prachtige omgeving van het regionale natuurpark kan direct vanaf de camping worden verkend met gemarkeerde wandelroutes. Je kunt ook een fiets huren voor heerlijke fietstochten door de adembenemende omgeving.

nazomer frankrijk

Bekijk alle campings in Frankrijk

Village Le Brasilia

Vakantie vieren aan de middellandse zee in Languedoc? Dit luxe vijfsterren vakantiepark is de meest geschikte locatie om comfort en luxe te verenigen in een onverslaanbaar geheel. De pijnbomen die het vakantiepark omringen, geven het geheel een onuitwisbare indruk. Binnen enkele minuten sta je op het strand en hoef je alleen maar te genieten van het begin van een super vakantie. Met 447 staanplaatsen en 282 beschikbare accomodaties is er ruimte genoeg voor elke vakantieganger.

Camping Eden

Camping Eden in Frankrijk, met zijn zes hectare uitgestrekte terreinen, is een oase van rust waar je vakantie zich kenmerkt door rust, stilte en genieten. Er zijn echter andere aspecten die de camping extra interessant maken: een recreatie bad, amusement en sportieve activiteiten. Dit is een ideale camping voor vakantievierders in elke leeftijdscategorie. De supermarkt op het terrein verkoopt heerlijke croissants en baguettes en is de plek om je dagelijkse boodschappen te doen.

Een scala aan activiteiten wacht op je in het gloednieuwe camping Eden-zwembad, inclusief aquarobics, waterpolo, duiken en zelfs jetski-demonstraties. Als je niet echt een waterrat bent, kun je ook op het terrein van Camping Eden je uitleven met tennissen, tafeltennissen, jeu de boules en een aantal andere sporten.

Homair Sole di Sari

Wel vakantie vieren in Frankrijk, zonder het gevoel te hebben dat het ook inderdaad Frankrijk is. Deze ecocamping is gelegen op Corsica, aan de oevers van de rivier La Solenzara. De camping is omgeven door bergen en bossen, de ideale setting voor heerlijke wandel- en fietstochten. Liever een dagje naar het strand? Geen probleem, de zee is dichtbij, jouw garantie voor een dagje luieren en heerlijk genieten. De camping is relatief klein en biedt plaats aan 150 staanplaatsen en heeft daarnaast evenveel accommodaties te huur.

Village Le Club Farret

Camping Village Le Club Farret is een vijfsterren camping en ligt vlak bij het strand, op slechts 18 kilometer van Beziers en op 12 kilometer van het beroemde naturistenstad Cap d'Agde. Le Club Farret biedt directe toegang tot een exclusief zandstrand aan de Middellandse Zee. Club Farret kent daarnaast veel sportfaciliteiten en een kinderclub met een heus piratenland, glijbanen en een avontuurlijke speeltuin. Met kinderclub voor 5-17-jarigen, is er voor iedereen voldoende entertainment.

Er zijn twee parken in het Farret-complex waar veel activiteiten worden georganiseerd. Het nieuwe zwembad heeft duidelijk Aziatische kenmerken waardoor je absoluut vergeet dat je in Frankrijk bent. De camping beschikt over 340 staanplaatsen en 321 huuraccommodaties.