Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Leiden

Leiden is een prachtige en bruisende stad. De vele rijksmonumenten, hofjes, steegjes, grachten en horecagelegenheden geven de stad een bijzonder gezellige sfeer. Dat Leiden een studentenstad is, draagt hier ook zeker aan bij. Het culturele aanbod is hier erg groot en er zitten veel winkels. Vervelen is er dus niet bij als je een camping bij Leiden boekt! De stad is ook erg groen, want er zijn maar liefst 25 parken waar je kunt wandelen en even tot rust kunt komen. Meer lezen
Campings bij Leiden
6 Campings

Redenen om te gaan kamperen bij Leiden

Met een camping in de omgeving van Leiden weet je zeker dat een heel leuke en interessante vakantie gaat hebben. De stad is erg mooi en gezellig en er is veel te zien. Bezoek bijvoorbeeld de bijzonder mooie musea die hier gevestigd zijn. Ook voor een dagje shoppen kun je hier uitstekend terecht. Uiteraard zitten de grotere ketens er met filialen, maar er zijn ook veel aparte en kleine winkeltjes.

Ons aanbod van campings bij Leiden

Leiden is een populaire vakantiebestemming en daarom zijn er ook veel campings in deze omgeving. Als je graag dicht bij Leiden wilt kamperen, kun je het beste kiezen voor de stadscamping. Dan sta je binnen tien minuten in het centrum. Er zijn ook campings met camperplaatsen, zodat je ook als je met de camper aan het rondreizen bent, de stad kunt gaan verkennen. Wil je liever wat meer rust tijdens je kampeervakantie? Dan kun je kiezen voor een minicamping, waar je lekker in de natuur zit. Kijk snel bij ons aanbod en boek je favoriete camping voordat het te laat is!

Bezienswaardigheden in en rond Leiden

Leiden heeft veel mooie gebouwen en zeer interessante musea. Wij hebben een top vijf met onze favorieten voor je samengesteld:

Rijksmuseum voor Oudheden

Hier ligt de grootste archeologische collectie van Nederland. Een walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. Er zijn verschillende afdelingen, bijvoorbeeld over de Egyptenaren en over de Grieken en de Romeinen. Voor kinderen zijn er puzzels en andere leuke opdrachten.

Museum Volkenkunde

Dit museum houdt zich bezig met volkeren over de hele wereld. Je kunt allerlei stukken bekijken uit verschillende culturen waardoor je leert over de verschillende beschavingen. Er zijn ook workshops en lezingen.

De Burcht

Op de enige heuvel van de stad, staat deze mooie burcht. Je hebt vanaf hier dan ook een mooi uitzicht over de stad. De verdedigingsmuren zijn zes meter hoog, wat het een indrukwekkend gebouw maakt.

Naturalis

Dit is een natuurhistorisch museum. Hier kun je allerhande fossielen en indrukwekkende skeletten bekijken. Je leert er over hoe al het leven op de aarde met elkaar samenhangt.

Archeon

In Alphen aan den Rijn, dat dicht bij Leiden ligt, vind je het Archeon. Dit is een bijzonder museum waar je als het ware door de tijd kunt reizen. Je start in de prehistorie en daarna ga je naar de Romeinse tijd om vervolgens in de Middeleeuwen te belanden. Je kunt hier ook ervaren hoe het is om als archeoloog aan het werk te zijn.

Ga ook kamperen bij Leiden!

Met een camping in de buurt van Leiden beleef je een geweldig leuke stedentrip terwijl je ook een leuke kampeervakantie hebt. Dit is toch een fantastische combinatie? Boek daarom snel een leuke kampeerplek!