Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Den Haag

Den Haag is een zeer veelzijdige stad in een mooi gebied. Het is zelfs de groenste stad van Europa, vanwege alle parken, duinen en landgoederen. Hier kun je dus de vrijheid van de natuur ervaren, maar ook het stadsleven. Een camping bij Den Haag is dus hartstikke leuk. De stad ligt direct aan zee, dus je hebt ook nog eens het strand aan je voeten liggen. Veelzijdiger dan dit, vind je het niet snel! Meer lezen
Campings bij Den Haag
9 Campings

Kamperen in de omgeving van Den Haag

Vanaf een camping in Den Haag kun je echt alle kanten op. Ga bijvoorbeeld fietsen of wandelen in het prachtige duingebied. Bij mooi weer kun je heerlijk zonnebaden op het strand of lekker wandelen over de boulevard. Ook voor musea moet je in Den Haag zijn. De keuze is erg groot, dus aan kunst en cultuur geen gebrek. En uiteraard kun je hier ook terecht voor een dagje shoppen, want het winkelaanbod is zeer groot. Kortom, hier heb je altijd een vakantiegevoel!

Ons aanbod van campings bij Den Haag

In de buurt van Den Haag zijn veel mooie campings te vinden. Wanneer je de stad verlaat, zit je snel in de natuur. Je kunt dus heerlijk rustig kamperen op een leuke minicamping of natuurcamping, en toch vrij vlot in de stad zijn. Als je houdt van het leven op het platteland, kun je ook voor een boerencamping kiezen. Je kunt ook kamperen in de duinen, dicht bij het strand en de zee. Denk bijvoorbeeld aan Kijkduin. Dit is een gezellige, kleine badplaats. Als je liever het stadsleven wilt ervaren, kun je kiezen voor de stadscamping. Als je een camperplaats zoekt in Den Haag, zit je ook wel goed, want er zijn aardig wat campings met camperplekken. Dit klinkt toch als een feestje? Boek dus nu!

Bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag is een stad met een rijke geschiedenis en met veel mooie gebouwen en musea. Hier kun je je dus prima vermaken tijdens je kampeervakantie. Dit zijn onze aanraders:

Haags Historisch Museum

Het pand waar dit museum gevestigd is, is zelf al een bezienswaardigheid. Eerder zat hier een rechtbank, maar tegenwoordig dus een museum. Er zijn kunstwerken te zien van de 16e tot de 21e eeuw.

Scheveningen

Het spreekt natuurlijk een beetje voor zich om naar Scheveningen te gaan als je in de omgeving van Den Haag kampeert. Hier heb je strand en zee, een gezellige boulevard, een reuzenrad en de beroemde Pier. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan Madurodam.

Binnenhof

Politiek is meestal het eerste waar mensen aan denken bij Den Haag. Het is natuurlijk wel leuk om te zien waar het allemaal gebeurt, zoals ‘Het Torentje’ waar de minister-president zijn werkkamer heeft.

Mauritshuis

Dit museum herbergt een wereldberoemde collectie aan schilderijen. Het zijn vooral werken uit de 17e en de 18e eeuw, maar er staan ook beeldhouwwerken en miniaturen.

Vredespaleis

Dit is een bijzonder mooi gebouw dat ontworpen is door de Franse architect Cordonnier. Het is het symbool voor vrede en recht. Er zitten organisaties in het gebouw die zich bezighouden met het internationaal recht en naast het paleis brandt de eeuwige vredesvlam.

Boek nu je kampeervakantie!

In Den Haag vind je alles wat je zoekt voor jouw kampeervakantie. Je kunt eropuit in de natuur, zonnebaden op het strand, musea bezoeken of shoppen. Wat wil je nog meer? Boek dus snel de camping die bij je past!