EEN JONGERENCAMPING IN NEDERLAND STAAT GARANT VOOR EEN FIJNE VAKANTIE

In Nederland bestaan al heel lang jongerencampings. In de loop der jaren hebben heel wat generaties hun eerste vakantie zonder hun ouders doorgebracht op een jongerencamping in Nederland. Natuurlijk ging het dar in de jaren 70 van de vorige eeuw anders toe dan tegenwoordig. Als je nu een Nederlandse jongerencamping bezoekt dan vind je daar bijvoorbeeld vrijwel altijd Wifi. Want de jeugd kan vandaag de dag immers maar lastig zonder de smartphone en de tablet. En dan is het wel zo prettig als je tijdens je vakantie niet je mobiele bundel hoeft aan te spreken voor je activiteiten online. Lees meer 

Jongerencampings in Nederland op de mooiste plekken

Je vindt in Nederland een jongerencamping op de mooiste plekken in het land. In Overijssel, waar je heerlijke fietstochten door de omgeving kunt maken. Maar natuurlijk zijn er ook jongerencampings aan de kust, in Zuid- en Noord Holland en de favoriete provincie van vakantie vierend Nederland: Zeeland. Waar je ook zin in hebt tijdens je volgende vakantie, je vindt altijd wel een leuke jongerencamping in Nederland waar je een paar gezellige weken kunt doorbrengen. Even weg van school, van je bijbaantje en natuurlijk van het gezag van je ouders. Want dat laatste blijft toch wel de belangrijkste redenen waarom jongeren naar een jeugdcamping in Nederland gaan om daar vakantie te vieren.

Een camping voor de oudere jeugd in Nederland

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je een beetje tussen wal en schip valt. Een echte jeugdcamping waar de minimum leeftijd 16 jaar is, daar wil je niet meer naar toe. Maar een camping war uitsluitend gezinnen met kleine kinderen zitten of gepensioneerden die uitsluitend op rust uit zijn is ook niet echt ideaal. Voor deze groep is er de camping voor de oudere jeugd in Nederland. Hier vind je leeftijdgenoten die niet uitsluitend uit zijn op teveel alcohol drinken en de hele nacht feesten. Hier vind je mensen die net als jij van het leven en hun vrijheid genieten tijdens hun vakantie. En wat je dan doet tijdens je vakantie op een jongerencamping mag je helemaal zelf bepalen.

Jongerencampings in heel Nederland

In heel Nederland vind je jongerencampings. Ze zijn onder meer te vinden in Limburg, Overijssel, aan de kust en op de Veluwe. Ook het populairste Waddeneiland onder jongeren, Texel, heeft meerdere jongerencampings. Veel jongeren verblijven er terwijl ze op het eiland een vakantiebaantje hebben. Zo kun je het nuttige met het aangename combineren. Je verdient een leuk zakcentje en daar betaal je dan deels je vakantie op Texel of aan de kust van. Zo hoeft een vakantie op een jongerencamping niet veel te kosten en heb je bovendien een leuke tijd met leeftijdgenoten.

Reserveer nu een leuke jongerencamping in eigen land

Wil jij je volgende vakantie doorbrengen op een fijne jongerencamping in Nederland? Boek dan nu via Campings.nl een plaats op één van de jeugdcampings in eigen land. Je kunt er terecht tijdens het hoogseizoen, maar veel campings zijn al ruim voor die tijd geopend voor bezoekers.