Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Voor het eerst op vakantie naar een jongerencamping

Voor veel tieners en jong volwassenen is het heel spannend: voor het eerst op vakantie naar een jongerencamping zonder je ouders. Met een groep vrienden of met je vaste vriend of vriendin voor het eerst samen op vakantie zonder dat je rekening hoeft te houden met de regels van je ouders. Dit wil overigens niet zeggen dat het er op jongerencampings ruig aan toe gaat. Er is juist extra toezicht om te voorkomen dat de jongeren overlast veroorzaken. Ook veel jongerencampings wordt geen of beperkt alcohol geschonken. Je vindt een sfeervolle en gezellige camping voor de jeugd zowel in Nederland als in andere Europese landen.
Voor het eerst op vakantie naar een jongerencamping
0 Campings
0 Campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Lol maken met vrienden op de jongerencamping

De meeste jongeren gaan naar een jongerencamping om een paar weken lekker lol te maken met vrienden. Vaak wordt er met een groepje afgesproken om samen te gaan kamperen op een leuke jongerencamping. Ook een camping voor de oudere jeugd spreekt veel mensen aan. Ben je het puberen gepasseerd maar wil je niet tussen uitsluitend gepensioneerde gasten zitten dan is dit een prima oplossing.

Faciliteiten op een jongerencamping

Een jongerencamping kenmerkt zich door de specifieke faciliteiten die jongeren aanspreken. Een speeltuin zal je er niet snel vinden, maar een zwembad is er vaak wel. Ook een zaaltje waar een plaatselijke DJ ’s avonds gezellig plaatjes draait vind je vaak op een jongerencamping. Soms worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals een excursie of een sportwedstrijd. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen als je je vakantie doorbrengt op een camping voor jongeren.

Jongerencampings in heel Europa

Als je ouders het goed vinden dat je de grens over gaat om vakantie te vieren dan kun je terecht op een gezellige jongerencamping in bijvoorbeeld België. Sommige ouders zijn bereid om hun kinderen weg te brengen, maar zelf reizen is natuurlijk veel spannender. Met de trein naar de camping is in veel gevallen prima te doen. ligt je bestemming wat verder weg dan is vliegen vaak de goedkoopste optie en het is in de meeste gevallen de snelste manier van reizen.

Een onbezorgde vakantie met je vrienden

Op een jongrencamping tref je uiteraard vooral leeftijdgenoten. Nieuwe vrienden maken of een vakantieliefde ontmoeten is dan ook zeer gebruikelijk op deze campings. In vrijwel alle landen in Europa geldt een alcoholverbod voor personen onder de 18 jaar. Vrijwel alle campings houden hier strikt de hand aan omdat ze anders hoge boetes kunnen krijgen. Natuurlijk kan je zoon of dochter via oudere vrienden aan bier of wijn komen. Tijdens de vakantie moet je dat dan misschien maar een beetje door de vingers zien als het niet al te erg uit de hand loopt. Ouders kennen hun kind vaak goed genoeg om te weten of een vakantie zonder de ouders al verantwoord is of nog niet.

Boek een leuke jongerencamping voor je volgende vakantie

Wil je de volgende keer zonder je ouders op vakantie? Boek dan nu een gezellige jongerencamping aan zee met je vrienden. Je kunt er het hele seizoen terecht, dus niet alleen tijdens de schoolvakanties. Ideaal als je een tussenjaar hebt of als je een deeltijd opleiding doet.