Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan het Ortameer

De meeste Italiaanse vakantiegangers kennen het Ortameer niet. En dat is goed nieuws voor jou, want zo heb je alle rust en ruimte om van dit natuurschoon te genieten. En behalve dat, de sfeer in de dorpjes rond het meer is ook totaal nog niet beïnvloed door toerisme. En zo proef je van het authentieke Italiaanse leven. Wil jij tijdens je vakantie wat cultuur kunnen opsnuiven? Boek dan nu een van onze campings aan het Lago d’Orta. Lees meer
Campings zoeken aan het Ortameer
1 campings
1 campings

Campings aan het Ortameer: startpunt voor sportieve activiteiten

Het meer ligt tussen de bergen en de bossen in. Er bestaan dus volop mogelijkheden om de natuur in te trekken. Verblijf jij op een camping aan het Lago d’Orta? Maak dan van de gelegenheid gebruik en trek je wandelschoenen aan of klim op je fiets. Zo bezoek je de mooiste plekjes rondom het meer.

Bekijk alle campings aan één van de Italiaanse meren

Soorten campings

Afhankelijk van het type vakantie dat je wilt vieren en de faciliteiten die je wenst op je verblijfplaats, vind je op onze pagina eenvoudig dé camping die bij je past. Ben je op zoek naar een grote camping met alles erop en eraan? Geen probleem. Binnen ons aanbod vind je gegarandeerd datgene wat je zoekt.

Maar heb je het liever allemaal wat kleinschaliger? Ook dat kan. Wat je ook kiest, met een van onze vakanties op een camping aan het Ortameer ga je complete ontspanning tegemoet. Hoewel de toeristische attracties niet zo bekend zijn, heeft dit een groot voordeel: de betrekkelijke rust. Het Ortameer is een van de verborgen schatten van Italië.

Bezienswaardigheden rondom het meer

Dat de attracties niet zo groot zijn, doet natuurlijk niets af aan hun bijzonderheid. Wij zetten graag een paar must-sees in de omgeving voor jou op een rijtje:

·       Orta San Giulio

De meest toeristische plaats rond het Ortameer is Orta San Giulio. Er is altijd bedrijvigheid in het middeleeuwse centrum. Bovendien is een groot gedeelte ook nog eens vrij van verkeer. Verdwaal in de smalle straatjes en geniet van de romantische sferen in het dorp.

·       Isola San Giulio

Met een bootje vanuit Orta San Giulio bereik je in vijf minuten dit piepkleine eilandje. Hier vind je een aantal bijzondere gebouwen, waaronder een Romeinse basiliek.

·       Sacro Monte Di San Francesco

Op deze heilige berg, op 400 meter hoogte, staan wel 20 kapelletjes en honderden beelden en fresco’s die in het teken staan van het leven van Sint Franciscus van Assisi. Alleen de wandeling op zich is al de moeite waard. Boven geniet je nog eens van een adembenemend uitzicht. 

Geniet van de Italiaanse keuken

Doordat de dorpjes totaal niet zijn ingericht op toerisme, kun je goed kennismaken met het Italiaanse dagelijkse leven in dit gebied. En dat betekent dus ook: in plaats van een standaard pasta in een middelmatig eettentje genieten van echte streekproducten in lokale restaurants. Geniet van alle smaken die dit mediterrane land rijk is!

Redenen genoeg dus om je volgende vakantie aan het Italiaanse Ortameer door te brengen! Neem nu een kijkje tussen ons aanbod en vind jouw ideale camping aan het Lago d’Orta!