LOGEREN BIJ DE BOER OP EEN BOERENCAMPING OP TEXEL

Het Waddeneiland Texel is al tientallen jaren een populaire vakantiebestemming. Jaarlijks staan tijdens het vakantieseizoen lange rijen wachtenden voor de veerboot die vanuit Den Helder naar het eiland vaart. Ook logeren bij de boer op een boerencamping op Texel wint snel aan populariteit. Het is een goedkope manier van vakantie vieren, het scheelt aanzienlijk in prijs met een vakantiehuisje en nog veel meer met een hotelkamer. Op Texel zijn veel schapenboeren, het Texelse schaap is een apart erkend ras. Deze boeren hebben vaak de mogelijkheid om bij hun bedrijf een camping in te richten zodat ze op die manier wat extra kunnen verdienen door gasten te ontvangen. Steeds meer toeristen ontdekken deze mogelijkheid van slapen bij de boer op Texel en maken er graag gebruik van. Lees meer 

Vakantie vieren op gastvrij Texel

Texel verwelkomt jaarlijks vele tienduizenden toeristen. Veel daarvan komen uit het buitenland, maar ook Nederlanders brengen graag hun vakantie door op een boerencamping op Texel. Je kunt op het eiland heerlijke fietstochten maken of lange wandelingen langs het strand. Je kunt in de vele restaurantjes in Den Burg en andere plaatsen op het eiland genieten van specifieke Texelse specialiteiten, ook dit is een reden waarom toeristen graag naar het eiland komen. Het weer op Texel is vaak net wat beter dan in de rest van Nederland. Het regent er minder vaak. Wel moet je tegen wat wind kunnen, want zoals dat hoort op het eiland kan het er soms flink stormen.

Mooie boerencampings op Texel

Juist omdat Texel zo geliefd is bij toeristen wordt er veel geïnvesteerd om het de gasten die het eiland bezoeken naar de zin te maken. Het inrichten van mogelijkheden voor slapen bij de boer hort daar vanzelfsprekend bij. Je kunt op sommige boerencampings op Texel ook een accommodatie huren. Ideaal als je niet met de caravan of tent op stap wilt. Je kunt er dan eventueel ook voor kiezen om de auto in Den Helder te parkeren en op het eiland gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Dit scheelt je kosten voor de overtocht met een auto en op het eiland zelf in sommige gevallen parkeergeld. Veel toeristen kiezen hiervoor, er zijn bewaakte parkeerterreinen in de buurt van de veerhaven in Den Helder. Op de luxe boerencampings kun je een stacaravan of een luxe tent huren die volledig is ingericht. Hier kun je heerlijk ongestoord vakantie vieren.

Bezienswaardigheden op Texel

Als je op Texel gaat kamperen, weet je haast niet waar je moet beginnen als je het eiland wilt gaan verkennen. Wij hebben onze hoogtepunten voor je samengevoegd in onderstaande top vijf:

Ecomare

Dit is een natuurmuseum en een zeehondenopvang. Hier kun je zeehonden van heel dichtbij bekijken. Er zijn ook verschillende aquaria waar je kunt zien welke dieren er allemaal in de Noordzee leven. Dit is een leuk uitje voor het hele gezin.

Schapenboerderij

Texel staat natuurlijk bekend vanwege de schapen. Er zijn haast evenveel schapen als dat er inwoners zijn. Als je op een boerencamping kampeert, past een bezoek aan deze boerderij daar natuurlijk erg goed bij. Hier kun je zien hoe het er op deze natuurlijke schapenboerderij aan toegaat. Je kunt hier ook lammetjes knuffelen.

Marinemuseum

Een dagje naar het vasteland is ook wel eens leuk. Ga dan naar Den Helder, naar het Marinemuseum. Hier kun je een onderzeeboot bezoeken en je hoort persoonlijke verhalen van mariniers. Zo maak je kennis met het leven op zee.

Vuurtoren

De vuurtoren kun je natuurlijk niet overslaan als je op een Waddeneiland bent. Je kunt de toren beklimmen en vanbinnen bekijken en bovenop kun je van het prachtige uitzicht kunt genieten.

De Slufter

Dit is een bekend natuurgebied op Texel. Het ligt op het noordwestelijke deel van het eiland. Wat het een bijzonder gebied maakt, is dat het een door duinen omringde strandvlakte is, die toch in verbinding staat met de Noordzee. Daardoor is hier dit bijzondere landschap ontstaan. Het is een prachtig gebied om te wandelen en vogels te spotten.

Reserveer nu voor je vakantie op een boerencamping op Texel

Wil jij ook logeren bij de boer en boerin op Texel? Reserveer je verblijf op een boerderijcamping dan op tijd. Aangezien Texel zeer populair is als vakantiebestemming zijn sommige accommodaties al vroeg in het seizoen volgeboekt, zeker voor de periodes tijdens de schoolvakanties. Verzeker jezelf van een mooie plaats en reserveer direct via Campings.nl. Maak je keuze uit het complete overzicht aan boerencampings op Texel en kies de camping uit die je het meest aanspreekt. Als je vakantie viert met de kinderen zijn er speciale kindvriendelijke boerencampings op Texel waar je terecht kunt.