Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat te doen tegen wespen? 6 wondermiddelen

Wat te doen tegen wespen? 6 wondermiddelen

 

Echte wondermiddelen zijn er niet tegen wespen, maar hieronder kan je wel lezen wat te doen tegen wespen en welk middel tegen wespen effectief is. In de eerste plaats is het van belang om te checken of er een wespennest in de buurt of zelfs je eigen huis zit. Wespen maken gebruik van naden en kieren in je huis en kunnen op die manier voor je het weet ook binnen komen. Als je een nest binnen ontdekt, blijf dan kalm en houdt kinderen en dieren uit de buurt van het nest. Zeker voor moeilijk bereikbare nesten is het verstandig om een professionele bestrijder te laten komen. Heb je veel last van wespen die van buiten komen, overweeg dan de plaatsing van horren.

Wat helpt tegen wespen?

Niet ieder middel tegen wespen is even effectief en het is natuurlijk ook een persoonlijke keuze of je gif wil gebruiken.

1. Spray tegen wespen

Een spray tegen wespen is altijd behoorlijk giftig. Gebruik die niet als kinderen of huisdieren die kunnen inademen. Wees ook altijd voorzichtig bij gebruik omdat wespen agressief kunnen worden als ze weten dat ze worden aangevallen

2. Poeder tegen wespen

Poeder moet bij de ingang van een nest worden gebruikt en is ook dodelijk voor andere insecten zoals bijen. Niet alle poeders tegen wespen zijn toegestaan in ons land. Check wat mogelijk is en let op de gebruiksaanwijzing.

3. Planten tegen wespen

Van sommige plantensoorten is bekend dat wespen die mijden. De meest effectieve zijn citronella, alsem en eucalyptus. Ook muggen hebben een hekel aan deze planten zodat je ook deze lastige stekers op afstand houdt.

4. Geur tegen wespen

Van kruidnagel is bekend dat deze goed werkt tegen wespen. Het beste is om een citroen in tweeën te snijden en hier kruidnagels in te steken. Een halve citroen op een tuintafel houdt de wespen op afstand.

5. Wierook tegen wespen

Wespen hebben een uitstekende reukzin en hebben een hekel aan scherpe geuren. Wierook in de tuin of huis branden in vaak erg effectief. Let er hierbij wel op hoe u huisdier reageert. Sommige honden of katten kunnen ook slecht tegen deze geur.

6. Behandel hout

Wespen zijn constant aan het werk met hun nest. Hiervoor kauwen ze hout fijn. Ook een tuinhek of houten tuinmeubilair kan een welkome bron zijn van bouwmateriaal. Behandel hout daarom altijd met beits of olie om te zorgen dat wespen dit hout niet kunnen gebruiken voor hun nest.

Wat verder te doen tegen wespen?

Wespen zijn net als de meeste insecten op zoek naar voedsel en worden gelokt door geuren. Het is dus verstandig om die zoveel mogelijk te beperken.

  • Dek eten en drinken altijd goed af. Dat voorkomt dat er wespen in belanden. Veel mensen worden gestoken, omdat de wesp in hun drankje niet tijdig opmerken.
  • De geur van afval is voor wespen ook een uitnodiging voor een gratis maaltijd. Sluit afvalbakken daarom goed af.
  • Ruim overrijp fruit van fruitbomen in de tuin zo snel mogelijk en voorzichtig op. Dit is een lekkernij voor wespen.

Lees ook: De 10 leukste cadeautjes voor mannen die kamperen