Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Waarom online inchecken?

Waarom online inchecken?

Steeds meer dingen moeten digitaal worden gedaan. Daarom is er soms ook weerstand tegen online inchecken. Moet het voor de vakantie nu ook al met de computer of smartphone? Toch zijn er ook voordelen van online inchecken. Het is uiteraard ook bedoeld om het eenvoudiger te maken voor de bedrijven en soms lukt het online inchecken ook niet helemaal zoals bedoeld. De voordelen van online inchecken hebben we hieronder op een rijtje gezet.

1. Voorkomen van extra kosten

Sommige luchtvaartmaatschappijen vragen inmiddels een extra vergoeding als je niet online incheckt. Dat kan al gauw oplopen tot een bedrag van € 50 of meer per persoon. Dan ben je het voordeel van een goedkoop ticket alweer kwijt. Voor de maatschappijen kost inchecken op de luchthaven nu eenmaal meer en daarom zullen ze het zoveel mogelijk proberen te beperken.

2. Minder lang wachten op de luchthaven

Niet meer in de rij staan om te hoeven inchecken, dat klinkt toch echt als een groot voordeel van online inchecken. De boardingpass hoef je niet meer af te halen aan de balie, maar print je thuis of sla je op in een app. Als je daarnaast ook nog alleen handbagage hebt, kan je de hele balie negeren. Ook met ruimbagage is het bij veel luchtvaartmaatschappijen al mogelijk om deze af te geven bij een speciaal drop-off punt. Allemaal om het wachten voor jou minder lang te maken en het proces voor de onderneming efficiënter te regelen en dus goedkoper.

3. Een stoel kiezen

Zeker ervaren reizigers hebben vaak een voorkeur voor een plaats in het vliegtuig. Dat kan voorin of achterin zijn of juist dicht bij de nooduitgang. Ook zijn er altijd plaatsen die extra beenruimte bieden en dat is zeker op een lange vlucht comfortabel als je wat langer bent. Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen bieden je de mogelijkheid om een stoel te kiezen als je minimaal een paar dagen van tevoren incheckt. Uiteraard geldt dat wie het eerst komt ook de ruimste keuze heeft. Het is best een voordeel dat je zelf kan bepalen waar je zal komen te zitten.

4. Verklein de kans dat je wordt overgeboekt

Er wordt wat afgezucht op luchthavens als plotseling blijkt dat bij het inchecken er geen ruimte meer is in het vliegtuig. Daar staat een wettelijke vergoeding tegenover, maar het is wel een streep door de rekening als je plotseling alle plannen moet wijzigen. Bij het online inchecken, kies je een stoel of krijg je die toegewezen. Dat is geen 100% garantie dat je mee mag, maar in het algemeen zijn het de passagiers die op de luchthaven pas inchecken die worden overgeboekt als er geen ruimte meer is.

5. Digitale boardingpass

Misschien ken je dat gevoel wel: in alle drukte op de luchthaven vraag je je ineens af waar je de boardingpass hebt opgeborgen. Een lichte paniek is dan vrijwel onvermijdbaar. Een QR-code op je mobiel is uiteraard veel handiger omdat gewend bent om altijd je smartphone bij de hand te hebben. Wel even opletten dat de batterij goed opgeladen is voordat je vertrekt.

Lees ook: In welke landen is de ID-kaart geldig?