Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Uniek kamperen in San Marino

Uniek kamperen in San Marino

Een voordeel van kamperen in San Marino is dat je niet lang hoeft te zoeken naar een camping  in hel land: er is er slechts eentje: Camping Centro Vacanze San Marino. Dat is ook niet zo vreemd als je beseft dat San Marino echt een dwergstaatje is. Er wonen slechts 30.000 mensen en de totale oppervlakte is niet meer dan 60 km2.

De republiek San Marino ligt ten oosten van de Apennijnen en vlak bij de Adriatische kust. Het land is geheel omringd door Italië maar al onafhankelijk sinds het jaar 301. Het is ook een rijk land waar maar weinig belasting wordt geheven en veel Europese bedrijven hebben hier dan ook een brievenbusfirma. Ook op zaken als alcohol en parfum zit nauwelijks belasting en de Italianen komen hier dan ook graag shoppen.

Wat kan je verwachten van de camping?

Camping Centro Vacanze San Marino is een mooie plaats om te verblijven. Er is voldoende schaduw van de olijf- en andere bomen en de ligging in de heuvels zorgt overal voor een mooi uitzicht. Het zwembad is groot en voorzien van glijbanen. Vooral de kinderen zullen zich hier uren kunnen vermaken. Daarnaast zijn er sportterreinen, maar tevens bubbelbaden om te ontspannen. Fietsen zijn er ook te huur, zodat je op verkenning kan gaan in de omgeving. Voor de kleintjes is er een speeltuin, een kinderboerderij en een animatieteam om ze te vermaken. Kortom Camping Centro Vacanze San Marino is een luxe camping met goede voorzieningen. Reserveer wel op tijd want in het hoogseizoen is anders een plekje niet gegarandeerd.

Wat kun je gaan bekijken in San Marino?

San Marino is klein maar fijn. Je kan er vanaf de camping mooie wandel- en fietstochten ondernemen. Hou er dan wel altijd rekening mee dat het terrein behoorlijk bergachtig kan worden. De dagjesmensen uit de omgeving komen meestal voor een bezoekje aan San Marino-Stad. Dat is een bezienswaardigheid op zich.

Al vanuit de verte zie je de middeleeuwse poorten en het indrukwekkende kasteel. De drie torens van deze burcht zijn het symbool van het land. Als je een van de torens beklimt heb je een prachtig uitzicht over de stad. Let op: het beklimmen van de torens is niet gratis, je moet een ticket kopen wat vandaag de dag ongeveer € 5 moet kosten. Een ander fotogeniek moment is het wisselen van de wacht op het Vrijheidsplein. Het leger van San Marino is piepklein en bestaat eigenlijk uitsluitend uit deze soldaten. De stad heeft diverse winkeltjes en restaurants en op mooie zomerdagen is het er erg druk met toeristen. Ben je vroeg of kan je wat langer blijven dan kan je ook de stad ervaren zoals de bewoners dat doen met de unieke sfeer van zovele eeuwen geschiedenis.

Als je in San Marino bent is Italië nooit ver. Wil je van zon, zee en strand genieten, is er de Adriatische kust met het diepblauwe en warme water. Ook zijn er een paar mooie steden in de nabije omgeving. Wat dacht je van Bologna en Rimini? 

Bekijk ook: Naar Slovenië op vakantie, leuke tips