Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor kamperen in het voorseizoen

Tips voor kamperen in het voorseizoen

Als jij het kan plannen, heeft kamperen in het voorseizoen flink wat voordelen. Het is in het algemeen beduidend goedkoper en je hebt op de camping de ruimte. Alles is weer tiptop in orde op een goede voorjaarsvakantiecamping; van het sanitair tot en met de grasvelden. De drukte moet nog komen en daar profiteer jij van. Uiteraard is het voorseizoen in ons land qua weersomstandigheden niet echt voorspelbaar. Het is derhalve wel van belang dat je een goede voorbereiding kiest. Hieronder staan wat tips voor kamperen in het voorseizoen.

1. Een stevige tent

In het voorseizoen is de kans op regen uiteraard groter dan in het zomerseizoen. Een tent die daartegen is opgewassen is dan ook de juiste keuze. Als het nat en koud is, moet je voorkomen dat binnen de tent condens ontstaat omdat daardoor de gevoelstemperatuur nog lager wordt.

2. De juiste materialen

Wie wel eens kamperen in de winter heeft geprobeerd, weet dat het comfort afhangt van de juiste keuzes. Uiteraard is de kans op sneeuw of strenge vorst niet erg groot in het voorseizoen, maar een nachtvorst moet je niet onderschatten. In het voorseizoen kan een luchtbed erg koud aanvoelen, een kampeermatras is dan meer geschikt. De slaapzak is ook van groot belang. Kies er eentje die comfortabel voelt bij temperaturen tot - 5° C.

3. Kleding in laagjes

Ook als de temperaturen niet echt aangenaam zijn, is het beter om niet in de tent te blijven kleumen. Een stevige wandeling zorgt voor een beter gevoel. Gebruik wel kleding in laagjes. Dat is veel efficiënter dan bijvoorbeeld een extra dikke trui. Kleding in laagjes kan je naar behoefte aan en uit doen gedurende een dag.

4. Verwarming in de tent op basis van gas

Uiteraard is het heerlijk om de kilte even uit de tent te verdrijven met een kacheltje. Daarbij kies je voor een veilig exemplaar en zorg je voor voldoende ventilatie. Gas is in het algemeen praktischer dan elektriciteit. Gas is goedkoper en elektriciteit is niet op iedere camping beschikbaar voor jouw tent.

5. Kies een camping met binnenruimte

Al kom je niet om binnen te zitten, het is toch prettig als je op de camping ook een gezellige binnenruimte hebt waar je warm en comfortabel kan verblijven als het weer niet mee wil doen. Neem daarvoor spelletjes of andere afleiding mee. Misschien is dit het moment om dat boek te lezen dat al zo lang daarop ligt te wachten.

6. Plan uitjes in de buurt

Wil je de vakantie prettig houden dan is afleiding een noodzaak als het weer niet mee wil werken. Ga alvast op zoek naar leuke uitjes in de omgeving van de camping. In ons land is er altijd wel wat te beleven in een stad of dorp op redelijke afstand van de camping. Wandelen en fietsen in de buurt van de camping kan tijdens elk seizoen.

7. Verwarmd sanitair is een pre

Het kan in de avond of ochtend nog behoorlijk kil zijn in het voorseizoen. Dan is het niet prettig om van een tochtig of koud douchehokje gebruik te moeten maken. Ga op zoek naar een camping waar het sanitair lekker is verwarmd, daar knap je echt van op.

Lees ook: Overwinteren op de camping: 6 tips