Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips om goedkoop businessclass te vliegen

Tips om goedkoop businessclass te vliegen

Als je van vliegen houdt, droom je er waarschijnlijk van om ook een keer te ervaren hoe het is om businessclass te vliegen. Maar dan uiteraard wel goedkoop businessclass vliegen. Het is niet onmogelijk om dat te realiseren. Hieronder vind je wat tips voor een upgrade naar businessclass zonder dat je het een vermogen gaat kosten.

1. Wees loyaal

Alle bedrijven houden van loyale klanten. Zeker als het niks extra kost, loont het dus om loyaal te zijn. Kijk of de luchtvaartmaatschappij een frequent flyer programma of een andere vorm van membership aanbiedt zonder dat het iets kost. Ook als je niet iedere week vliegt, heb je als trouwe klant meer kans op een upgrade naar businessclass dan niet-leden.

2. De zomermaanden bieden de beste kansen

De businessclass is meestal gevuld met zakenmensen. In de zomer (ook rond feestdagen zoals kerst); worden er beduidend meer vliegtuigen ingezet en zijn er juist minder zakelijke reizigers. Dat is gewoon het beste moment om moeite te doen voor een upgrade.

3. Pas je kleding aan op het gezelschap

Het klinkt misschien een beetje ‘fout’ Maar als het cabinepersoneel moet kiezen wie ze een gratis upgrade geven, zal de voorkeur uitgaan naar iemand in kostuum of nette dameskleding. Een hip t-shirt of een korte broek maakt nu eenmaal geen zakelijke indruk. De overige passagiers hebben immers ook de volle prijs betaald en vinden het idee van een gratis upgrade vaak niet prettig.

4. Bij overboekingen heb je een goede kans

Zeker in de drukke zomerperiode wordt een vlucht inmiddels vaak overboekt. Als jij bereid bent om op een volgende vlucht te wachten als je dan in de businessclass kan vliegen, heb je een zeer goede kans.

Lees ook: Waarom online inchecken?

5. Het is maar wie je kent

Als jij iemand kent die bij een luchtvaartmaatschappij werkt, vraag hem of haar dan eens om iets voor jou te doen. Upgrades worden vaak als vriendendienst vergeven. Dan moet je uiteraard wel iemand kennen die het jou gunt.

6. Informeer naar een update

Als je hebt geboekt, neem dan eens contact op met de maatschappij waar je geboekt hebt. Er is altijd wel iets wat je kunt vragen. Laat dan ook weten dat je interesse zou hebben in een upgrade. Een toezegging krijg je bijna nooit die eerste keer, maar je naam wordt wel genoteerd. Bel kort voor de vlucht nog een keer en informeer of de upgrade mogelijk is. Het zal je verbazen hoe vaak het antwoord dan instemmend is.

7. Reis alleen

Een upgrade geven is voor cabinepersoneel eenvoudiger als het om een enkele stoel gaat. Een gezin wordt immers niet graag uiteen gehaald in een vliegtuig en dat geldt zeker ook voor een stel. Je kansen zijn derhalve veel beter als je je alleen meldt,

8. Wees aardig

Soms vergeten we het wel eens, maar ook medewerkers van een luchtvaartmaatschappij zijn ook maar gewoon mensen. Het is hun werk, maar ze zien ook graag een glimlach en een serieus belangstellende vraag of compliment wil best eens een bedankje opleveren in de vorm van een upgrade.