Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Speurtochten in het buitenland: zo maak je ze

Speurtochten in het buitenland: zo maak je ze

Op vakantie of tijdens een uitje moet er natuurlijk meer dan voldoende tijd zijn om lekker te ontspannen en niets te moeten. Maar het is ook leuk om samen dingen te doen, zeker als de groep wat groter is. Met een speurtocht kan je eigenlijk zowel jong als oud altijd een plezier doen. Een speurtocht organiseren hoeft niet echt moeilijk te zijn. Je kunt er zoveel creativiteit in stoppen als je zelf wilt. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat kan wat tijd kosten. Hanteer daarom het volgende stappenplan om zonder stress je speurtocht in het buitenland tot een succes te maken.

Voorbereiding

Ook bij het maken van een speurtocht is de voorbereiding natuurlijk essentieel en daar gaat het meeste tijd in zitten. Natuurlijk bepaal je eerst wat voor speurtocht je wilt maken en of de deelnemers al dan niet gebruik mogen maken van de smartphone. Daarna bepaal je de route en legt zoveel mogelijk punten op foto vast. Dan is het daarna veel eenvoudiger om de route uit te schrijven voor de deelnemers. Natuurlijk hoef je het niet te eenvoudig te maken en hier en daar mag je de deelnemers het best een beetje moeilijk maken. Als je de route hebt bepaald, ga je die zelf eerst doen. Op die manier kan je inschatten hoe lang men nodig zal hebben en waar de knelpunten zitten. Ga niet te veel aanpassen, dat maakt het vaak moeilijk om de speurtocht onder controle te houden. Het is slim om de speurtocht in de buurt van je camping te houden.

Start

De indeling van de groepen bepaalt heel vaak het succes van de speurtocht. Natuurlijk is het praktisch onmogelijk om alle groepen op een gelijk niveau te krijgen. Het is een beetje afhankelijk wat de deelnemers willen wat betreft de indeling van stellen en gezinnen. Vaak is het beter om die niet in dezelfde groep te doen, maar als je merkt dat men dat wel graag wil, ga je daarin natuurlijk mee.

Lees ook: zo vermijd je beginnersfouten als kampeerder

Tijdens de speurtocht

Het is belangrijk dat de groepen niet helemaal aan hun lot worden overgelaten. Je hebt daarom in sommige gevallen assistentie nodig om voor iedere groep een zekere begeleiding te hebben. Je bent tenslotte in het buitenland en wilt uiteraard niet dat een groep te ver afdwaalt. Het meest efficiënt is om een paar vrijwilligers op de moeilijke punten neer te zetten. Als een groep een verkeerde kant op gaat, kan de vrijwilliger die een tijdje volgen en met behulp van de smartphone weer de goede kant op sturen. 

Het einde van de speurtocht

Het leukste onderdeel is wellicht het napraten over de avonturen die onderweg zijn beleefd. Dat is ook onderdeel van de organisatie. Er kan veel tijdverschil ontstaan tussen de groepen en het is natuurlijk niet leuk als op het moment dat de laatste groep binnenkomt er niemand is om ze te begroeten. Een leuke afsluiting is een gezamenlijke maaltijd voorafgegaan door een hapje en drankje.

Veel succes met de organisatie!