Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Romantische vakantiebestemmingen in Europa

Romantische vakantiebestemmingen in Europa

Wat is er nu mooier dan een leuke vakantiebestemming zoeken? Natuurlijk op zoek gaan naar een romantische vakantie als je (nog steeds) verliefd bent. Daarbij denk je misschien meteen aan Parijs of Venetië, maar er zijn ook nog vele andere heel bijzondere plaatsen in Europa die geknipt zijn voor stelletjes. Dat kan uiteraard op Valentijnsdag maar ook op de andere 364 dagen van het jaar waarop je van elkaar houdt. Hieronder staan een aantal zeer romantische opties.

1. Formentera, Spanje

Dit kleine zusje van Ibiza ligt op een uurtje varen van dat bekende vakantie-eiland maar is er niet mee te vergelijken. Hier vind je geen toeristenhotels en je zal er ook geen enkel verkeerslicht kunnen ontdekken. Wel een schitterende natuur en stranden die meteen doen denken aan het Caribisch gebied. Wie romantiek zoekt op een eiland in Europa, moet beslist Formentera aandoen.

2. Waddeneilanden

Stap op de boot en het voelt meteen als een vakantie. Op de Waddeneilanden vind je alles voor een romantische vakantie. Er is rust en ruimte, maar ook zee en strand en ook nog eens bos en natuur. De Waddenzee is een unieke plaats met de droogvallende moddervlakten en ondieptes die een ideale plaats vormen voor een flora en fauna die nergens anders voorkomt. Het is een gebied dat door de UNESCO wordt beschermd en het ligt zomaar boven ons vasteland.

3, Fjorden, Noorwegen

Er zijn maar liefst 1.000 fjorden aan de westkust van Noorwegen en de een is nog mooier dan de ander. In de ongerepte natuur van Noord-Europa kan je je met z’n 2-en even alleen op de wereld voelen. Het is een van de dingen die je eens in je leven moet doen: een bezoek brengen aan de fjorden. Te midden tussen de ontzagwekkende en ruwe rotsen voel je je klein en kwetsbaar maar ook dankbaar voor het mooie leven dat je hebt. Zowel met de auto als per schip zijn er schitterende routes om af te leggen.

4. Geisers, IJsland

Het is een ongelooflijk gezicht dat je moet zien om het echt te geloven. Uit het niets spuit opeens een enorme hoeveelheid water en stoom. De geisers in de natuurparken in IJsland zijn echt onvergelijkbaar. De Strokkur is vrijwel de enige geiser ter wereld die met grote regelmaat (elke paar minuten) in werking gaat. Uiteraard is er met al dat warme water ook de mogelijkheid om er in te baden. Er zijn op IJsland ook meerdere plaatsen waar je heerlijk kan genieten in baden waar het water nooit afkoelt. En wat is er nu meer romantisch dan samen hiervan genieten?

5. Bled, Slovenië

Midden in het meer van Bled ligt een klein eilandje met daarop een charmant oud kerkje. Je kan er naartoe varen en bent dan omringd door rotsen, groen en rust. Tenminste als er geen trouwerij plaatsvindt in het kerkje. Want als je er bent, zal het je niet verbazen dat juist dit eiland de plaats is waar de meeste huwelijken worden ingezegend in Slovenië. Misschien is dit het moment voor een aanzoek?

Lees ook: De 5 mooiste meren van Italië