Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Romantisch kamperen: 5 tips

Vakantie is de tijd om je lekker te ontspannen en de stress van alledag te vergeten. Maar het is ook de tijd om aandacht te besteden aan je partner die ook uit heeft gezien naar een periode van rust. Helaas komen veel gezinnen een tikje teleurgesteld terug van vakantie. Te veel verwachtingen of niet genoeg tijd genomen voor elkaar? Maak het ook romantisch op de camping met deze vijf tips.

Romantisch kamperen: 5 tips

1. Sterren, gratis en onbetaalbaar

Waarschijnlijk ben je op een plek waar veel minder lichtvervuiling is dan thuis. Werp dan eens een blik op die fantastische sterrenhemel die je er geheel gratis bij krijgt. Ben je aan het strand of bij een zwembad in de buurt? Overdag is het waarschijnlijk druk en lawaaiig maar wat dacht je van zwemmen onder de sterren, terwijl je het water compleet voor jezelf hebt? Vind je dat een beetje te spannend dan kan je het ook bij kijken houden. Vergeet niet om een comfortabel kleed mee te nemen.

2. Een privé-strand

Het hangt natuurlijk af van de omgeving die je gekozen hebt, maar er zijn overal nog genoeg privébaaien te vinden. Ook in gebieden waar massatoerisme voorkomt, vind je op enkele tientallen kilometers afstand van de drukte vaak een strand dat je volledig voor jezelf en je partner hebt. Een goede voorbereiding met een gevulde picknickmand is dan noodzakelijk. En daarna is het je badhanddoek neerleggen en genieten van een dag samen in de zon. Een camping aan zee is dan ook een goede keuze voor een romantische kampeervakantie.

3. Romantisch dineren

Ook dat is met een beetje voorbereiding een heerlijke manier om de avond door te brengen. Wellicht kan je overdag naar een plaatselijke markt om lekkernijen te kopen voor beide. Maak het niet te moeilijk, zodat het bereiden op de camping mogelijk is. Uiteraard zorg je voor de meest romantische plaats om samen te eten. In de natuur of op het strand is immers altijd een locatie die onvergetelijk zal zijn. Indien je ervan houdt, ga je voor flonkerende wijn of schuimend bier. En die sterren kijken ook nu weer op je neer.

4. Een avondje uitgaan

Uiteraard herinner jij je eerste date met je partner nog. Wat dacht je ervan om die eens te herhalen in een compleet andere omgeving? Zorg dat het een verrassing wordt en het enige tijd duurt voordat duidelijk is wat de achtergrond van het uitje is. Als je partner het niet zelf doorheeft, mag je hem of haar daar best een beetje mee helpen. Je beloning zal vast naar behoren zijn.

5. Kies voor de natuur

Indien je beide van kamperen houdt, geldt dat beslist ook voor de natuur. Ga dan samen een lange wandeling maken in de omgeving. Een beetje voorbereiding mag best zodat je zeker weet dat er voor beide genoeg is om te zien. Verder gaat het om samen zijn in een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. En na een tijdje loop je vast weer hand in hand zonder dat je het beseft.

Romantisch kamperen is beslist niet moeilijk als jij daar wat moeite voor doet.

Lees ook: Op vakantie naar het rustige deel van Ibiza