Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Reizen met handbagage in het vliegtuig? Check deze tips!

Reizen met handbagage in het vliegtuig? Check deze tips!

Vliegen is de meest efficiënte manier om op je bestemming te komen als deze op enige afstand ligt. Maar het is vaak ook een heel gedoe om op een drukke luchthaven nog van alles te moeten regelen. Het is dan zeer handig om alleen handbagage bij je te hebben. Hieronder staan een aantal tips voor handbagage in een vliegtuig.

1. Weet wat je mee mag nemen

De regels voor wat er in handbagage mag zitten en hoeveel dat maximaal mag wegen verschillen per luchtvaartmaatschappij en worden regelmatig gewijzigd. Zorg dat je precies weet wat toegestaan is. Dat is de beste tip voor handbagage in een vliegtuig is dan ook om hier naar te kijken. Het risico is anders dat je zaken moet achterlaten of je handbagage toch met extra kosten in het ruim moet laten plaatsen

2. Verdeel bagage over meerdere koffers

Ga je met een gezelschap dan kan het verstandig zijn om bagage over meerdere koffers te spreiden. Daarmee kan je gewicht verdelen. Een bijkomend voordeel is dat je bij onverhoopt kwijtraken van je bagage niet meteen al jouw spullen mist.

3. Leg zaken die je het eerst nodig hebt bovenop

Wil je een boek lezen tijdens de vlucht of heb je iets anders nodig uit je handbagage leg dat dan bovenop. Het is bijzonder frustrerend voor andere passagiers als jij eerst iets onderuit jouw bagage moet vissen, terwijl zij daarop moeten wachten.

4. Zorg dat je handbagage ook contactgegevens bevat

Het is nu eenmaal niet onmogelijk dat jij je bagage kwijtraakt. Zorg er dan voor dat een eerlijke vinder ook een methode heeft om contact met je op te nemen. In deze tijd van mobiele telefoons en internet kan dat op een methode waarbij jij niet veel persoonlijke gegevens hoeft te vermelden.

5. Stop geen waardevolle spullen in de handbagage

Denk eraan dat je een paspoort, pasjes en bijvoorbeeld je mobiel (op vliegtuigstand) beter dicht bij je kan houden. Je bestemming is immers vaak een plaats waarbij je dergelijke zaken meteen nodig kunt hebben.

6. Een opvallende koffer werkt het beste

Als je regelmatig vliegt, ken je dat moment dat het vliegtuig geland is en alle passagiers bijna niet meer kunnen wachten om uit te stappen. Iedereen graait in de bagageruimten naar zijn of haar bagage en deze zien er steeds meer hetzelfde uit. Zorg er daarom voor dat jouw handbagage opvalt. Dat is een eenvoudig klusje en kan je veel gedoe besparen.

7. Denk er goed over na wat je zal dragen

Heb je eigenlijk te weinig ruimte in je handbagage, draag dan eventueel je zwaarste en grootste kleding. Een lange zware jas of een paar stevige schoenen nemen nu eenmaal ruimte in en zorgen voor veel gewicht. Comfortabel is het wellicht niet, maar je kan ruimte besparen door goed na te denken wat je zal dragen.

8. Check wat er niet in je handbagage mag

Uiteraard wil je niet dat jouw flesje parfum moet achterblijven omdat vloeistoffen alleen onder voorwaarden mee mogen in de bagage. Dat kan ook gelden voor je manicure-set. Ondanks de aandacht hiervoor vergeten nog steeds veel reizigers deze regels.

Lees ook: Tips om goedkoop business class te vliegen