Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop kamperen in Nederland: 5 tips hoe je in eigen land betaalbaar op vakantie kunt

Goedkoop kamperen in Nederland: 5 tips hoe je in eigen land betaalbaar op vakantie kunt

Als je graag op vakantie wilt, maar met een krap budget zit, kan het lijken alsof je de vakantie moet laten varen. Maar als je gaat kamperen, zijn er verschillende manieren om goedkoop op vakantie te kunnen. En in eigen land zijn er genoeg mooie bestemmingen om naartoe te gaan, zonder dat je een flink bedrag neer moet leggen. Wij geven je vijf tips hoe je met een klein budget alsnog heerlijk kunt kamperen.

1.      Vind goedkope campings in Nederland

Natuurlijk is het verleidelijk om te kiezen voor een camping met een zwemparadijs, privé sanitair of met restaurants, cafés en winkels. Helaas zijn deze campings echter vaak prijziger en geef je al gauw meer uit dan je van tevoren had ingecalculeerd. Toch zijn er genoeg goedkope campings in Nederland waar je mooi sanitair, een fijne kampeerplaats en genoeg activiteiten hebt zonder dat je veel geld kwijt bent. Bekijk bijvoorbeeld eens de vele boerencampings in Nederland, waar je vaak voor een laag bedrag een aantal nachten kunt staan. Boerencampings zijn ook erg leuk als je met kinderen gaat kamperen, aangezien er nog weleens een handje geholpen of meegekeken mag worden en er vaak meerdere dieren te zien zijn. Zo heb je er ook meteen een mooie activiteit bij zonder dat het iets extra’s kost.

2.      Neem zoveel mogelijk boodschappen van thuis mee

Weet je dat je volgende maand gaat kamperen? Bekijk dan nu vast de aanbiedingen van de supermarkten en winkels, bijvoorbeeld via een folder-app. Sla bijvoorbeeld broodbeleg, verschillende soorten pasta, frisdrank en rijst in, zodat je dat mee kunt nemen en tijdens het kamperen kan koken. Kijk vooral naar ingrediënten voor eenpansgerechten, aangezien koken op je kampeervakantie toch vaak compact moet gebeuren. Stop vast alle boodschappen die je hebt gehaald (en die niet in de koeling hoeven) in een boodschappenkrat of boodschappentas, zodat je deze gemakkelijk mee kunt pakken als je de auto in gaat pakken of met de trein of bus gaat vertrekken. Neem verder je kruiden, afwasmiddel en andere kook- en huishoudmiddelen die je thuis dagelijks gebruikt mee. Dit dubbel aanschaffen is zonde, de kans dat je het op vakantie op maakt is vaak klein.

3.      Plan je kampeervakantie buiten het hoogseizoen en vakanties om

Voor studenten en gezinnen is dit lastiger, maar het kan een hoop geld schelen: campings in Nederland zijn in het laagseizoen en buiten de vakanties vaak een stuk goedkoper. Helemaal als je ook nog eens een campingcard van de ACSI, ANWB of een andere organisatie hebt. Inmiddels hanteren veel campings ook een tussenseizoen, welke zich over de maanden mei, juni en september strekt. Het laagseizoen is vaak januari tot en met april en vanaf oktober tot en met december. Met een warme slaapzak en matje, een lekker dik vest of een verwarmde kampeerbus is kamperen in Nederland buiten de warme maanden om erg goed te doen.

4.       Zoek naar kortingen op dagjes uit

Als je op vakantie gaat, wil je ook wat van de omgeving zien of een keer een dagje uit. Een leuke activiteit of de vakantiebestemming verkennen hoeft niet veel geld te kosten. Campings hebben nog weleens kortingen op tickets voor pretparken, musea of andere dagjes uit. Het voordeel van in het laagseizoen of tussenseizoen op vakantie gaan, is dat ook pretparken, dierentuinen of andere dagjes uit nog weleens zelf voordelige tickets uitgeven. Check altijd de websites en kortingssites of er goedkope vouchers of tickets te scoren zijn. Een uitstapje in Nederland hoeft lang niet altijd veel te kosten.

5.      Neem spelletjes en sportspullen mee

Wil je tussen de activiteiten door lekker ontspannen op de camping? Neem dan je bordspellen en kaartspellen van thuis mee. Zo kun je je gezellig vermaken met je reisgezelschap op de camping, zonder dat je direct geld uit hoeft te geven. Of neem een badmintonsetje of pingpongsetje mee. Als je op een grasveld staat of er een pingpongtafel op de camping is, kan je al gauw even lekker actief bezig zijn. Of breng de charme van de campings in Frankrijk naar Nederland en neem een jeu de boules set mee. Zo hoef je niet meteen een hele dag op stap en kun je alsnog lekker ontspannen en je vermaken.Auteur: Marloes