Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop kamperen? 7 tips voor een budgetvakantie

Goedkoop kamperen? 7 tips voor een budgetvakantie

Kamperen is al een van de goedkopere opties voor het vieren van vakantie, maar er zijn alsnog genoeg punten waarop je kunt besparen. Zo ben je nog goedkoper uit en kun jij de volgende keer dat je weggaat echt op een budgetvakantie. De volgende tips zullen je daar in ieder geval me helpen!

Doe genoeg onderzoek over wat je aanschaft 

Of het nou gaat om een camper, vouwwagen, tent of een kookset, er is altijd genoeg informatie over te vinden. Je kunt het internet raadplegen of advies vragen van experts. Vaak wordt gezegd dat goedkoop duurkoop is, dus het is goed om de levensjaren van een product af te wegen tegen de aankoopprijs. Dit zal je later een hoop kosten besparen. Kijk ook naar de extra functies waar breed mee geadverteerd wordt, en bedenk of jij dat wel echt nodig hebt. Probeer ook te winkelen aan het eind van het kampeerseizoen, zodat je alvast klaar bent voor het komende jaar. In deze periode zijn er namelijk een hoop spullen in de aanbieding.

Ga niet voor het hoogseizoen

Dit is misschien niet voor iedereen haalbaar, zeker niet als er sprake is van (kleine) kinderen in het gezin. Je bent dan gewoon gebonden aan de schoolvakanties. Maar je zal wel merken dat als je deze vrijheid wel hebt, alle kosten een stuk lager zullen uitvallen. Er zijn zelfs bepaalde kortingskaarten te vinden voor campings in het laagseizoen. Zo bespaar je nóg meer.

Koop zoveel mogelijk vooraf

Denk hierbij vooral aan etenswaren en andere voeding. Kijk eens wat je nog hebt liggen in de voorraadkast, en neem mee wat handig lijkt! Zo kun je makkelijk wat koken op de eerste avonden, en ga je niet gelijk de lokale supermarkt leegroven!

Eet zo min mogelijk buiten de deur

Voortbouwend op de vorige tip is het natuurlijk helemaal voordelig om zoveel mogelijk zelf te koken en eten te maken. Het is gewoon altijd duur om uit eten te gaan, ook voor de lunch of het ontbijt. Koken kan bovendien erg gezellig zijn, als je het maar samen doet!

Het begint al bij de route

Als je op vakantie gaan naar het zuiden van Frankrijk kom je er waarschijnlijk niet onderuit, maar tol betalen beslaat een groot deel van de reiskosten voor kampeervakanties. Stel op je navigatie dus in dat je tolwegen wilt vermijden, en kies voor de kortste route. Dit scheelt een hoop! Ook kan je door slim te tanken (niet aan de snelweg dus!) en voordelig te rijden veel besparen op benzinekosten.

Auto weg

Lees ook: 4 tips om de auto op efficiënte wijze in de pakken!

Ga niet voor de toeristische plekken

Op plekken waar veel toeristen komen is het vaak een stuk duurder. De camping zelf, maar ook de omliggende restaurants en andere voorzieningen. Je kunt beter op zoek gaan naar een echte rustige plek voor je tentje.

Denk ook aan je thuissituatie!

Als je op een budgetvakantie bent, is het belangrijk om ook je thuissituatie goed in de gaten te houden. De rekeningen houden niet op, dus zorg ervoor dat je wat geld overhoudt!

 Bekijk alle campings in ons aanbod