Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de vijf lekkerste ‘camping maaltijden’

Dit zijn de vijf lekkerste ‘camping maaltijden’

Er gebeurt altijd iets magisch tijdens het kamperen waardoor routine-activiteiten veranderen in leuke, nieuwe dingen die je buiten kunt doen. Vooral op de camping eten en koken. Een maaltijd bereiden met weinig meer dan een vuur en een koekenpan is een dankbare ervaring en een geweldige manier om op je verstand te vertrouwen om jezelf te voeden. Gebruik daarom eenvoudige recepten om je kampeermaaltijden te bereiden. De eenvoudigste gerechten en recepten geven we alvast prijs. Het enige wat je zelf moet doen is je goede humeur meenemen.

Maaltijden tijdens het outdoor leven moeten doodeenvoudig zijn. Ze moeten alle noodzakelijke ingrediënten bevatten en bovenal moet het makkelijk zijn om het te bereiden. Bovendien is een goede camping maaltijd voldoende gevuld om brandstof te leveren voor de fysieke activiteit die nodig is voor kamperen, wandelen, kanoën en andere activiteiten die je buitenshuis zult ondernemen. Het eten hoeft niet opgewarmd te worden, en het is zelfs beter als het een leuke groepsactiviteit is. Vergeet dus de magnetronmaaltijden uit de lokale super, zelf koken is vele malen leuker én gezelliger.

De tip voor de newbies onder de kampeerders: bereid de dag voor je vertrekt een goede, stevige maaltijd en neem die mee. De eerste dag zal je echt geen fut hebben om een maaltijd in elkaar te zetten, laat staan dat je nog naar de supermarkt wilt gaan zoeken als je net bent aangekomen. Lekker pasta even opwarmen in de magnetron mag dus alleen de eerste dag. Makkelijk eten is dus het advies.

Chili

Een grote pot chili is een ideaal kampeerdiner. Bijna alles wat je wilt of nodig hebt om er in te doen komt uit een blikje en smaakt geweldig. Het is daarnaast zo veelzijdig dat, naast de basisingrediënten, veel variaties mogelijk zijn. Eén opmerking: koelers houden voedsel gekoeld en relatief veilig, maar niet op de juiste temperatuur. Dus, als je chili gaat koken met gehakt, kalkoen of hert, maak het dan op de eerste avond dat je er bent als je net een koeler hebt - je wilt niet ziek worden door bedorven vlees te eten en daardoor je vakantie verpesten.

Nadat je vlees hebt gebakken boven een vuur, op een gastoestel of in een oven, giet je wat van het vet weg en voeg je twee blikjes gezeefde of gepelde tomaten, twee blikjes bonen, een gesnipperde ui, misschien wat pepertjes en een beetje chili poeder of chili kruidenmix. Voeg de inhoud van twee blikjes water toe en laat het sudderen tot alles zacht en gaar is. Eten op de camping was nog nooit zo lekker en eenvoudig. 

chili

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste campings van Nederland

Hotdogs

Grillen van vlees is een van de oudste, eenvoudigste en makkelijkste vormen van koken. Er zijn maar weinig dingen die zo heerlijk zijn als het roosteren van een hotdog op een stok boven een brullend kampvuur, net lang genoeg grillen zodat wanneer je er in bijt, de huid openspringt en er een beetje sap uitkomt. Hotdogs zijn zo populair als campingmaaltijd omdat ze zo eenvoudig klaar te maken zijn. Dat ze daarnaast heerlijk goedkoop zijn speelt natuurlijk ook een rol. Uiteraard hoef je ze niet te roosteren, je kunt ze ook gewoon in hun eigen vocht opwarmen en op een broodje eten met een beetje mosterd. Gebruik ze desgewenst als lekker tussendoortje voor je aan de echte maaltijd begint. Zo veelzijdig kunnen hotdogs zijn.

Pannenkoeken

Wat is er nou meer Hollands dan de ouderwetse pannenkoeken? Het is super eenvoudig om te maken en als je jonge kinderen hebt, dan heb je er geen omkijken naar. Of je ze nu koud wilt eten als extra vullende lunch of juist heerlijk warm als avondgerecht, het is altijd weer een succesnummer.

Hier eenvoudigste recept dateert uit 1860: neem drie grote lepels meel (wit of tarwe), voeg een snuifje zout toe en roer er genoeg water door om een ​​romig beslag te maken. Eventueel kan je er een paar eieren aan toevoegen, dit is echter geheel persoonlijk. Smeer de bodem van een koekenpan in met vet, boter of olie en giet het beslag erin. Draai om als de randen krullen. Uiteraard beleg je ze zoals je zelf wilt. Zo kun je ze voorzien van uienringen, kaas, spek of juist een combinatie van die laatste twee. Wordt het door het beleg zwaar om de pannenkoek te draaien, klap het dan gewoon dubbel en laat het langzaam gaar worden in de pan.

Frankfurters ontmoetten bonen

Als een campingmaaltijd een vast ingrediënt zou hebben, zouden het wel bonen moeten zijn. Deze kunnen op allerlei manieren worden bereid en geserveerd, maar dit is een eenvoudige methode met slechts een paar extra ingrediënten. Waarom nu juist kiezen voor bonen? Ten eerste ze zijn snel gaar en ze vullen bijzonder goed omdat ze beladen zijn met zowel vezels als eiwitten.

Snij een aantal hotdogs in plakjes en bak ze met wat uien in een koekenpan tot de uien bruin zijn. Giet het overtollige vet weg. Voeg een blikje bonen toe en roer constant om het aanbakken te voorkomen. Serveer het op een hard broodje, lekker warm en bij voorkeur met ketchup.

hotdogs

Lees ook: Tips voor het onderhouden van je caravan

Barbecue

Deze mag uiteraard niet ontbreken: de barbecue. Niks is zo vanzelfsprekend als het genieten van een goed gegrild stukje vlees van je eigen barbecue. Verwacht je vaak te barbecueën en heb je geen zin om steeds weer dat ding te moeten reinigen, kies er dan voor om een aantal wegwerp BBQ’s in te slaan. Die komen zeker van pas als je eters verwacht op de camping, vrienden maken doe je immers op de camping heel snel.

Wil je echt goed voor de dag komen dan kies je uiteraard voor een degelijke barbecue zodat je iedereen op tijd van een gegrilde delicatesse kunt voorzien. Vergeet het specifieke gereedschap zoals de vissentang niet anders valt de vis gegarandeerd uit elkaar voor het heb kunnen proeven. Wil je zeker weten dat je alles bij je hebt, koop dan alles voor verrek bij de lokale slager. Op die manier voorkom je dat je voor de meest kleine dingen nog op zoek moet gaan naar de supermarkt of de slager op je vakantiebestemming.