Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste Caribische eilanden

De mooiste Caribische eilanden

Droom jij ook wel eens van een vakantie op een Caribisch eiland? Denk je dan aan veel zon, een diep blauwe zee, witte stranden, cocktails, rust maar ook een feestje op zijn tijd? Dat klopt allemaal, maar je moet dan nog wel een bestemming kiezen. Er zijn namelijk 7.000 eilanden waarvan er zo’n 700 bewoond zijn. Hieronder vind je een selectie.

1. Provo

Eigenlijk is de officiële naam Provicendiales en er is een goede kans dat jij het niet kent. Het eiland ligt ten zuidoosten van de Bahama’s en had enkele decennia geleden nog geen bevolking. Het mooiste strand in het hele gebied ligt hier volgens de kenners : Grace Bay. Praktisch alles is nieuw op dit eiland en je gaat er dan ook niet naartoe voor natuur en cultuur. Toch kan je je hier wellicht de mooiste vakantie van je leven meemaken.

2. Cuba

Er zijn op Cuba prachtige stranden, maar ook met de natuur en de cultuur zit het wel goed. Daarnaast is er de bijzondere geschiedenis van een communistische staat zo dichtbij de oppermachtige VS. Veel kenners denken dat het nu de tijd is als je nog wil kennismaken met het Cuba van Castro. Waarschijnlijk zal binnen afzienbare tijd het massatoerisme hier ook toeslaan en dan zal alles anders worden behalve misschien de Cuba-Libre.

3. Sint Maarten

In 2010 is St. Maarten officieel een land geworden met een voormalig Nederlands en Frans gedeelte. Ook het vroegere Nederlandse gedeelte is inmiddels erg internationaal georiënteerd. Maar uiteraard vind je er ook nog sporen van een vervlogen verleden. Het eiland heeft veel groen in verhouding tot de andere eilanden in de buurt en de grootste stranddichtheid in het gebied. Er is dus altijd wel een wit standje in jouw buurt.

4. Puerto Rico

Dit eiland wordt ook wel het land van betovering genoemd en niet zonder reden. Er zijn prachtige stranden maar die vind je elders ook. Puerto Rico heeft echter veel meer te bieden. De natuur is overweldigend met watervallen, regenwouden, bijzondere flora en fauna. Maar ook de mens heeft zich niet onbetuigd gelaten. Hier vind je oude forten en moderne architectuur. Een bezoek aan dit eiland is vaak een actieve vakantie omdat er zoveel is te zien en te doen. Het eiland staat bekend om de vele activiteiten voor toeristen. Ook niet onbelangrijk is wellicht dat het hier goedkoper is dan elders.

5. St Lucia

Het eiland is zo mooi dat de bekende tv-hit ‘The bachelor’ hier werd opgenomen. St Lucia ligt ten zuiden van het meer bekende Martinique. Het heeft twee mooie vulkanen die een trekpleister vormen voor de toeristen. Verder is het eiland gezegend met een schitterende natuur die perfect voldoet aan de voorstellingen van de westerse toerist. Hier kan je bijvoorbeeld orchideeën spotten in het wild. Het eiland maakt ook duidelijk aan hoe druk de Nederlanders in de gouden eeuw zijn geweest. Het oudste fort op het eiland is gebouwd door Hollanders. Stranden zijn er uiteraard ook, witter dan wit en in contrast met het blauwste blauw.

 Lees ook: Reizen met handbagage in het vliegtuig? Check deze tips!