Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 6 leukste kinder apps zonder wifi

De 6 leukste kinder apps zonder wifi

Het is nu eenmaal heel gewoon in deze tijd dat kinderen al op jonge leeftijd veel tijd doorbrengen in de virtuele wereld op de tablet of de smartphone. Soms is dat ook wel prettig, op reis bijvoorbeeld. Hieronder staan een aantal gratis kinder apps die ze overal kunnen spelen zonder WiFi. Zo is de de camping al bereikt zonder dat ze het doorhebben.

1. Buurman en buurman. A Je To

Alle kinderen kennen ze: buurman en buurman. Een van de leukste kinder apps en ook nog leerzaam. De buurmannen spelen de hoofdrol in deze app en ze hebben grote plannen in de huiskamer. Maar zonder hulp van de kids gaat dat beslist niet lukken, want die klusjes zijn toch altijd veel lastiger dan gedacht.

2. Toca Boca

Deze kinder app is voor de jongsten, dus onder de 5 jaar. Er zijn diverse spelletjes zoals Kitchen monsters, Hair salon, Doctor en sprookjes. De Engelse titels moet je maar voor lief nemen, dat doen de kids immers ook. De games zijn grappig maar ook bijzonder leerzaam. Zo blijven ze bezig.

3. Dikkie Dik

Hier zal een van de ouders ook mee moeten doen als het gaat om de vier voorleesverhaaltjes die de kleinsten telkens weer zullen boeien. Er zijn ook een aantal animaties en een video met liedje om mee te zingen. De twee spelletjes kunnen de peuters zelfstandig doen als pa en ma even hun aandacht elders nodig hebben.

4. Bobo spelen

Ook deze kinder app is voor kleuters. In de speelboom van Bobo zijn er vele leuke spelletjes om te ontdekken. In totaal zijn dat er 15 die zijn gemaakt om naadloos aan te sluiten op de belevingswereld van kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Gewoon grappig en de moeite van het downloaden meer dan waard.

5. Lego Duplo trein

Treinen zijn voor kinderen altijd fascinerend en het is ook bijna ongelooflijk wat je met deze gratis kinder app allemaal kan. Zelf een trein besturen door een landschap vol verrassingen. De machinist moet vrachten in- en uitladen, bruggen bouwen en passagiers op hun bestemming brengen. Soms moeten er obstakels worden ontweken en dat kan alleen door nieuwe rails te leggen. Zelfs echte machinisten hebben niet zoveel plezier in het treinen.

6. Cut the rope

Het zal je maar gebeuren: je krijgt een mysterieus pakketje en als je dat openmaakt door het touwtje door te snijden, zit daar een monstertje in dat Om Nom heet. Wel een leuk monstertje trouwens maar het heeft wel een heel duidelijke eis: snoepjes. Dus moet je kind maar snel aan de slag om gouden sterren te verzamelen en zo verborgen prijzen te ontdekken. Hoe meer prijzen je vindt, hoe meer levels er worden getoond. In deze bekroonde game zijn een aantal natuurkundige trucjes opgenomen die bijzonder leerzaam zullen zijn. Snoepjes voor het onverzadigbare monstertje en leuk tijdverdrijf voor de kids en ook voor de ouders. Wedden dan ook op de camping dit spelletje nog meerdere malen zal worden gespeeld?

Lees ook: De 7 leukste spelletjes voor in de auto