Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 10 leukste activiteiten tijdens een kampeervakantie

De 10 leukste activiteiten tijdens een kampeervakantie

Natuurlijk zal jij je tijdens een kampeervakantie geen moment vervelen. Met deze checklist zal je nog eerder tijd tekortkomen tijdens jouw vakantie. Want deze 10 activiteiten zorgen beslist voor vermaak voor het hele gezin. Zowel bij zonnig als bij regenachtig weer heb je genoeg te doen.

1. Speurtocht

Een speurtocht doet het altijd goed. Of je nu met een kleine of grote groep bent, er is altijd wel sprake van competitie en zelfs met zijn tweeën kun je heel fanatiek met een leuke speurtocht bezig zijn. Natuurlijk kun je op de camping vragen of zij een speurtocht beschikbaar hebben, maar je kunt ook zelf een leuke speurtocht samenstellen.

Lees ook: Speurtochten in het buitenland: zo maak je ze

2. Wandeling

Natuurlijk hoef je niet altijd een zoektocht op te zetten. Het is ook leuk om een wandeling te maken door een nieuw gebied. Zo kun je lekker op ontdekkingstocht en tegelijkertijd ben je actief bezig. Gezond en leuk om te doen!

3. Bordspellen

In vrijwel elke koffer gaan er reisspellen mee. Niets is zo leuk als om in verloren uurtjes met elkaar wat bordspellen te doen. Mens-erger-je-niet, Kolonisten van Catan of Monopoly: als je deze spellen doet, is het zó laat!

4. Kampvuur

Geen kampeervakantie zonder kampvuur. Een kampvuur zorgt ’s avonds altijd weer voor een mystieke sfeer. Genieten voor jong en oud. En wat nog leuker is, is dat je er ook heerlijk marshmallows in kunt roosteren.

5. Actieve spelletjes

Actieve spelletjes zijn net zo leuk als bordspellen. Wat dacht je van tennis of badminton? Verder zijn er ook talloze leuke balspelen te bedenken, waarbij je eindeloos kunt variëren. Zo blijven kinderen ook bij het spel betrokken, omdat er steeds weer een nieuwe uitdaging in zit.

6. Genieten in en om het water

Op de camping is er vast wel een zwembad beschikbaar en als dat niet zo is, dan vind je er zeker een in de buurt. Jong en oud geniet van een frisse duik in de zomer, maar in de wintermaanden is een overdekt zwembad perfect voor regenachtige dagen.

7. Recreatieprogramma

In deze tijd heeft bijna elke camping een recreatieprogramma. Neem daar ook gerust eens aan deel. Het is leuk voor je contacten en de activiteiten die georganiseerd worden, zijn vaak heel verrassend. Voor kinderen is er vrijwel altijd een programma, maar ook voor volwassenen wordt er steeds meer georganiseerd.

8. Ontdek de omgeving

Het lijkt vanzelfsprekend, maar tijdens een kampeervakantie blijven veel mensen ook in en om de camping hangen. Ga er eens lekker op uit en ontdek een stad in de omgeving. Dat kan met je eigen auto, maar ook met het openbaar vervoer.

9. Vraag naar evenementen in de buurt

Vraag bij de receptie eens naar evenementen in de buurt. Er zijn vaak leuke markten, muziekavonden of andere evenementen die maar heel kleinschalig zijn en waar je zelf niet zo snel reclame van zal zien hangen. Maar de sfeer is er juist geweldig!

10. Knutselen

Knutselspullen nemen niet al te veel ruimte in en je kunt er eindeloos mee variëren. Kinderen zijn er zelf vaak al heel creatief mee, maar je kunt hen natuurlijk ook een voorzetje geven.

Geniet van je vakantie!