Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Checklist voor het inpakken van je koffer

Checklist voor het inpakken van je koffer

Heb jij dat nu ook dat je altijd van plan bent op tijd te beginnen met het inpakken van je koffer en het dan toch op het laatste moment weer moet gebeuren? Natuurlijk is de inhoud van de koffer afhankelijk van de duur en aard van de reis en ook de wijze van vervoer. Maar hieronder vindt je tips voor waar je aan moet denken bij het koffer inpakken (lijst).

Koffer inpakken (lijst)

1. Vul je kofferlabels in

Heb jij altijd een ingevulde label aan je koffer of denk je echt dat het jou niet zal overkomen dat je bagage een keer wegraakt. Een standaard label is noodzakelijk en vaak krijg je een extra label als je voor vervoer bij een derde kiest.

2. Zorg dat je weet hoeveel bagage je mag meenemen.

Uiteraard wil je niet aan de balie staan en dan te horen krijgen dat jouw bagage niet voldoet aan de regels. Dat kan immers een duur grapje worden of je zult zelfs spullen moeten achterlaten. Weet wat kan en mag en meten is zeker weten.

3. Rollen is een goed idee

Kreukloos komt je kleding bijna nooit uit de koffer. Maar wist je dat oprollen de beste manier is om je kleding goed mee te nemen? Er past trouwens dan ook meer in je koffer.

4. Waardevolle spullen in de handbagage

Nog steeds zijn er vakantiegangers die risico’s niet spreiden en dat is onverstandig. Stop waardevolle spullen nooit in je koffer maar hou die bij je in de handbagage. Dan raak je nooit alles in één keer kwijt.

5. Adapters niet vergeten

Het is een van de grootste ergernissen op vakantie: adapter vergeten. Dan is het maar de vraag of je op je bestemming een passend exemplaar kan krijgen. Anders ben je hulpeloos met een lege telefoon, camera of laptop.

6. Beperk vloeistoffen in je bagage

Red je dure parfum, make-up of douchegel van de ondergang. Vloeistoffen mogen hoogstens mee als ze minder dan 100 ml bedragen en in een doorzichtige verpakking zitten en in een doorzichtige zak. Lees de instructies van de vervoerder goed op dit punt.

7. Beperk het aantal schoenen

Heb jij echt 5 paar schoenen nodig als je twee weken of minder op reis gaat? Neem maximaal 3 paar schoenen mee, dan heb je voor iedere gelegenheid een paar. Stop altijd je sokken in de schoenen. Dat scheelt ruimte.

8. Sorteer je kleding

Uiteraard weet jij al welke sets kleding je op vakantie gaat dragen. Maar de meest eenvoudige manier om je koffer in te pakken is in groepen, dus shirts bij shirts en broeken bij broeken. Zo check je ook eenvoudiger of alles compleet is.

9. Wees voorbereid op de mogelijke bagagechecks

De kans bestaat dat jij je schoenen, jas en riem zal moeten afdoen bij de controles. Zorg dat je daar op voorbereid bent en weet welke metalen voorwerpen en sieraden je meeneemt. Dat voorkomt verwarring.

10. Handdoeken

Heb je een vakantiewoning zonder handdoeken? Check dat goed want handdoeken nemen veel ruimte in beslag. Misschien kan je beter op bestemming een setje kopen?

Lees ook: Handige paklijst voor het kamperen