Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Check deze 7 makkelijke cocktail recepten

Check deze 7 makkelijke cocktail recepten

Heerlijk ontspannen op de camping! Zo viert een groot deel van de Nederlanders een welverdiende vakantie. Als een avond gezellig is, mag daar ook wel een lekker hapje en drankje bij. Kwestie van even wat makkelijke cocktail recepten verzamelen en dan kan het feest beginnen.

1. Gin-tonic

Altijd lekker en zo gemaakt. Een gin-tonic hoort in een breed glas. Knijp een halve limoen uit in het glas. Hier voeg je 30 ml gin en 75 ml tonic aan toe. IJsblokjes naar behoefte. Natuurlijk kan je dit drankje ook wat pittiger maken met wat extra gin of juist wat minder met extra tonic. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur.

2. Electric Smurf

Deze ziet er altijd leuk uit en niet moeilijk te maken. Neem een longdrink glas en doe hier 30 ml Malibu en 30 ml Blue Curacao in. Aanvullen met ananassap of 7Up. Lekker met ijsblokjes en echt een straffe cocktail.

3. Cupido

Ben je in een romantische stemming en helemaal in voor een drankje dat daarbij past? Kies dan voor deze Cupido. Gebruik een whiskyglas of een ander breed glas en doe hier 5 rode kersen zonder pit in. Giet 20 ml Flügel over de kersen heen en vul het glas verder met cassis. Kijk bij licht naar het spel van de kersen als jouw geliefde dit drankje opmaakt. Kaarslicht is natuurlijk bij dit drankje niet echt verplicht, maar waarom niet?

4. Bellini

Heb jij een champagneglas dan is dit ideaal voor dit drankje, maar vooruit met een wijnglas lukt het ook best. Giet 30 ml perzikpuree in een glas en doe hier 15 ml perziklikeur bij. Aanvullen met prosecco en je hebt een kleurige en lekkere cocktail die naar meer smaakt.

5. Cosmopolitan

De cocktail die het altijd goed doet in films en tv-series. Herinneringen aan Sex and the City kunnen niet uitblijven. Maar ook deze topper kan je best zelf maken als je de spullen bij de hand hebt. Een shaker is hiervoor wel noodzakelijk. Doe wat ijsblokjes in de shaker samen met 30 ml vodka, 30 ml Triple Sec, 45 ml cranberrysap en het sap van een uitgeperste citroen. Even schudden en dan uitschenken in een martini glas. Het drankje voor verleidelijk dames maar ook voor stoere kerels,

6. Tequila Sunrise

Tequila op de camping? Waarom niet! Gebruik een longdrinkglas en doe er eerst wat ijsblokje in. Dan giet je er 30 ml tequila in. Voorzichtig 75 ml sinaasappelsap en 15 ml limoensap toevoegen. Laat dan 2 druppels grenadine midden in het glas vallen. Als het is gelukt zie je het effect van een zonsopkomst.

7 Kir Royal (?)

De enige echte cocktail voor gekroonde hoofden is deze Kir Royal. Het maken is zeer eenvoudig. In een champagneglas doe je 3 delen champagne op 1 deel Crème de cassis. Dat is alles maar je zal proeven waar de toevoeging Royal door wordt verdient. Als ze deze cocktail maakt met een andere witte bubbelwijn dan champagne, moet deze eigenlijk Kir worden genoemd, maar dat bepaal jij immers.

Lees ook: Koken op de camping? Ga voor deze lekkere eenpansgerechten