Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

9 mooiste campings in Europa

9 mooiste campings in Europa

Als je van kamperen houdt, zit je in Europa wel goed. Overal zijn campings te vinden en de kwaliteit is vaak al uitvoerig voor je getest door onafhankelijke instellingen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste kampeerplekken in Europa. Natuurlijk is deze keuze subjectief, maar er zijn vast ook campings bij die jou zullen aanspreken. De volgorde is willekeurig.

1. Manor Farm, Zwitserland - ★★★★☆

Dit is een heerlijke camping als je natuurliefhebber bent. Gezinnen zie je hier minder en dat betekent ook extra rust tijdens je verblijf. Het parkeerterrein ligt aan de Thunersee op een locatie die als prachtig kan worden bestempeld. Interlaken is in de buurt als je een uitje naar de stad wilt doen.

2. Salinello, Italië - ★★★★☆

Gewoon een mooie camping die alles heeft voor een gezinsvakantie. Er is een leuke speeltuin voor de kleintjes. De oudere kinderen en volwassenen kunnen zich prima vermaken met sport en spel. Uiteraard beschikt Salinello over zwembaden, maar ook het strand is vlakbij.

3. Scheldeoord, Zeeland - ★★★★☆

In Zeeland kan je je altijd vermaken, wandelen, fietsen en het strand zijn genoegens voor het hele gezin. Maar je hoeft de camping ook niet eens af om een fijne vakantie te hebben. Er is een mooi zwembad met attracties. Het animatie-team staat altijd klaar om jong en oud te vermaken.

4. Aluna Vacances, Frankrijk - ★★★★☆

Voor gezinnen met grotere kinderen is deze camping beslist een topper. De glijbanen zijn helemaal te gek voor tieners. In de avond is er een discotheek die speciaal voor tieners is bedoeld. Reken maar dat ze dat echt super cool vinden. Voor de volwassenen is er de magnifieke omgeving. Hier moet je echt een keer kanoën.

5. Zaton Holiday Resort, Kroatië - ★★★★☆

Voor de kampeerders die alles willen. De omgeving is prachtig en op de camping zijn meerdere zwembaden met attracties. Het strand is dichtbij en wat dacht je van een magnifiek openluchttheater? Ook voor de smulpapen is er een grote keuze in restaurantjes waar het eten lekker en goedkoop is.

6. Strasko, Kroatië - ★★★★☆

Betekent voor jou vakantie dat je op ieder moment de zee kan zien? Deze grote moderne camping ligt aan de Adriatische zee, bijna direct op het strand. Er zijn ook 3 heerlijke zwembaden. Voor het eten hoef je de camping niet af. Je kan kiezen uit 3 verschillende restaurants. Een echte toplocatie voor gezinnen.

7. Sobec, Slovenië - ★★★★☆

Wil je een bezoek brengen aan opkomend vakantieland Slovenië? Deze camping zou qua faciliteiten ook in Italië of Frankrijk goede sier kunnen maken. Zwem- en recreatiemogelijkheden zijn er genoeg. Heb je zin in een uitstapje over de grens, dan is Oostenrijk maar 20 kilometer verderop.

8. Heldense Bossen, Limburg - ★★★★☆

Wil je vanwege jonge kids niet te ver weg op vakantie? Limburg is echt een prachtige bestemming en biedt vele opties om te recreëren. Deze camping ligt heerlijk midden in het bos. Voor de kleintjes zijn er leuke attracties in de buurt. Wat dacht je van Toverland of Aardbeienland?

9. Am Waldbad, Oostenrijk - ★★★★☆

Een kleine camping die prachtig gelegen is in het dal. Een mooi zwembad en veel Nederlanders zorgen voor een uitstekende vakantiesfeer.

Lees ook: Mooiste boerencampings aan zee in Nederland