Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 tips om een goedkope camping te vinden

6 tips om een goedkope camping te vinden

Kamperen is voor veel Nederlanders de favoriete manier om hun vakantie door te brengen. Een goedkope camping is niet altijd eenvoudig meer te vinden noch in Nederland noch in hef buitenland. Moet jij letten op je budget dan hebben we onderstaand een aantal tips om goedkoop te kamperen.

1. Kies voor een goedkoop vakantieland.

Natuurlijk wil je graag naar jouw favoriete vakantieland maar als je gaat voor een goedkope camping dan kan de keuze van het land ook veel verschil maken. Italië is bijvoorbeeld erg duur. Als je in Italië gaat kamperen betaal je meer dan in de meeste andere Europese landen. Duitsland en Oostenrijk zijn goedkoper en daarbij komt nog het voordeel dat je minder ver hoeft te reizen. Het meest populaire vakantieland voor Nederlanders die in het buitenland gaan kamperen is Frankrijk. De verschillen in Frankrijk voor de kosten van een camping verschillen per regio. De zuidkust is behoorlijk duur, het noorden veel goedkoper.

2. Ga buiten het hoogseizoen.

Buiten het hoogseizoen is het vaak een stuk rustiger op de camping. Dat betekent meestal een betere plaats voor je tent of een meer aantrekkelijke staanplaats voor de caravan. De prijzen buiten het hoogseizoen kunnen ook nog eens zo’n 40% lager zijn dan tijdens de drukste weken.

3. Kies voor een eenvoudige camping.

Een camping waar de hele dag vertier is of veel voorzieningen zijn voor jong en oud is nu eenmaal een stuk duurder dan een camping met uitsluitend basisvoorzieningen. Hou jij van kamperen zonder poespas en kunnen jullie jezelf wel vermaken, kies dan voor een voordelige eenvoudige camping.

4. Ga paalkamperen of wildkamperen.

In Nederland zijn er steeds meer plaatsen waar je kan paalkamperen en dat kost helemaal niets. Als jij je tent daar opzet en je aan de spelregels houdt, kan je genieten van een echt goedkope kampeervakantie. In landen die dunbevolkt zijn en veel ruimte hebben zoals Noorwegen, Zweden en Schotland kan je bijna overal wildkamperen. Kan jij wel zonder de luxe van een camping en heb je respect voor de natuur dan kan je in deze landen bijna overal gratis je tent of caravan neerzetten.

Lees ook: Paalkamperen, wat is het en waar vind ik deze kampeerplaatsen?

5. Kampeer met je eigen tent of caravan.

Soms is het verleidelijk om bij een kampeervakantie je accommodatie gewoon ter plekke te huren. Dan heb je nergens omkijken naar. Maar de kosten per vakantie zijn wel veel hoger dan met eigen materiaal. Als je eenmalig voor een kampeervakantie kiest of een keer wil proberen of dit bevalt, is huren uiteraard wel een goede optie.

6. Lees ook bij het boeken van een camping de kleine letters.

Wifi lijkt tegenwoordig vaak een eerste levensbehoefte, vooral voor jongeren. Als je op de camping moet bijbetalen voor deze voorziening kan dat een dure grap worden. Kijk daarom altijd eerst goed wat inbegrepen is bij de prijs en wat extraatjes moeten kosten. Moet je voor douchen extra betalen, hoe zit het met een eventueel huisdier en moet je toeristenbelasting apart betalen? Voorkom onaangename verrassingen en ga goed voorbereid op weg.