Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 keer waarom kamperen gezond voor je is

6 keer waarom kamperen gezond voor je is

Er wordt altijd gezegd dat kamperen een van de meest rustgevende vormen van het vieren van vakantie is. Je staat middenin de natuur en als mens vergeet je daardoor makkelijk alle zorgen die je thuis had. Je moet wel even ergens anders aan denken. En dit is slechts een van de aspecten die kamperen zo leuk en goed maken. We hebben de meest positieve dingen aan kamperen voor je op een rijtje gezet.

Gezonde lucht

In de frisse lucht werkt ons lichaam een stuk beter. De lucht die je inademt is een stuk gezonder doordat er veel meer planten en bomen in de buurt zijn. Ook zit je vaak minder in de uitlaatgassen van auto’s en andere vervuilers die je in de stad tegenkomt. Dit helpt erg tegen allerlei soorten kwaaltjes. Er zit gewoon meer zuurstof in de lucht die je binnenkrijgt. Je immuunsysteem wordt hier sterker van, en ook je bloeddruk zal dalen.

Beter slaapritme

Mensen zijn eigenlijk ingesteld op de zon. We worden wakker als de zon opkomt en gaan slapen als die weer ondergaat. Op zich logisch, maar in ons ‘normale’ leven negeren we de tekenen die de zon ons geeft een stuk meer. Door het gebruik van kunstlicht ga je vaak een stuk later slapen. En tuurlijk, ook op de camping of in de natuur zal je niet gelijk in slaap vallen als het laatste zonnestraaltje achter de horizon vandaan is gekomen, maar je zal wel sneller en makkelijker in slaap vallen. Je slaapritme wordt dus weer even gereset, en dit helpt je biologische klok enorm.

Zon!

De zon is heel erg gezond. Je krijgt energie van de zon, en bovendien een grote dosis vitamine D. Bij een gebrek aan deze vitamine word je wat ongelukkiger, wat verklaart waarom veel mensen last hebben van een winterdip. Tijdens het kamperen zit je eigenlijk de hele dag in de zon (mits deze schijnt natuurlijk). Je wordt heerlijk bruin en bovendien krijgt je lichaam een aantal gezonde stoffen. Win-win!

Tijdens het kamperen ben je veel in beweging

Thuis plof je lekker op de bank of op bed, maar dat gaat een stuk moeilijker op de camping. Uiteraard kun je even gaan zitten, maar dat zal je een stuk minder snel doen dan thuis! Je beweegt hierdoor een stuk meer op de camping. Om nog maar niks te zeggen over het opzetten en afbreken van de tent! We weten allemaal dat beweging goed voor ons is, en dat veel van ons eigenlijk te weinig beweging krijgen. Op de camping kun je dit dus veranderen!

Kamperen gezond

Lees ook: Van camping tot glamping: de geschiedenis van het kamperen!

Rust in je hoofd

Zoals gezegd wordt men tijdens het kamperen vaak volledig rustig in het hoofd. Dat zal je natuurlijk ook wel hebben tijdens andere vakanties, maar doordat je tijdens het kamperen drukker bezig bent met het maken van eten, het drooghouden van je spullen, en ga zo maar door, zal je hoofd minder snel afdwalen naar je werk of studie.

Minder op je telefoon, tablet of laptop

Waarschijnlijk (of in ieder geval: hopelijk) zit je tijdens je kampeervakantie minder op je communicatie apparaten. Het is in ieder geval de ideale mogelijkheid om dit te proberen. Je zal merken dat dit enorm veel stress scheelt. De constante prikkels die je op de sociale media krijgt maken ons onderbewust erg moe. Een tijdje zonder, of in ieder geval minderen, zal je goed doen!

Bekijk al onze campings