DE OVERNACHTINGSCAMPING IN FRANKRIJK VOOR EEN VEILIGE REIS NAAR HET ZUIDEN

Veel mensen willen graag hun vakantie doorbrengen in het zuiden van Europa. Logisch, want de kans op mooi weer is immers een stuk groter. Maar een reis vanuit Nederland naar Zuid Frankrijk, Spanje of Portugal is een hele onderneming. Het is niet verstandig om dit in één keer te doen, zelfs al ben je met zijn tweeën om te rijden. Het is verstandig om de reis te onderbreken op een overnachtingscamping in Frankrijk. Zo’n doorreiscamping is er speciaal op gericht om mensen te ontvangen die voor één nacht een onderkomen zoeken. De voorzieningen op de doortrekcamping in Frankrijk zijn hier dan ook op gericht. Veel luxe is er niet, maar die is meestal ook niet nodig. Lees meer 

Maak gebruik van een doorreiscamping in Frankrijk voor je eigen veiligheid

Als je veilig op je vakantiebestemming wilt aankomen dan is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Rijd nooit langer dan twee uur achter elkaar en neem dan een kwartier rust. Doe dit op een parkeerplaats waar je even uit de auto kunt stappen om je benen te strekken. Houd bij het plannen van een reis rekening met files en vertragingen. Zeker in het hoogseizoen staan er op de wegen naar Zuid Franrijk lange files die voor uren vertraging kunnen zorgen. Wanneer je een tussenstop camping reserveert weet je vooraf dat je de eerste reisdag maar een deel van het traject hoeft af te leggen en dat er niet in één ruk wordt doorgereden. Zeker als je met kinderen reist is dit geen goed idee, ook als de kinderen in de auto kunnen slapen.

Gemak en comfort op de doorreiscamping in Frankrijk

Een doorreiscamping is ideaal als je je reis voor een dag wilt onderbreken. Je kunt er natuurlijk ook langer blijven als je dat wilt maar de meeste gasten gebruiken deze campings uitsluitend als onderbreking van hun reis voor één nacht. Je betaalt het verblijf op de dag van aankomst zodat je de volgende morgen al vroeg weer je reis kunt vervolgen als je dat wilt. Op de camping zijn uiteraard douches en toiletten aanwezig en kun je watertanks bijvullen indien nodig. Ook is er meestal wel een campingwinkeltje waar je noodzakelijke inkopen kunt doen als je erachter komt dat de tandpasta niet ingepakt is. De volgende morgen kun je uitgerust aan het tweede deel van je reis beginnen zodat je relaxt op je eindbestemming aankomt aan de Franse Riviera of in Spanje of Portugal.

Boek je overnachtingscamping in Frankrijk bij Campings.nl

Op vakantie naar de Franse zuidkust? Maak het jezelf gemakkelijk en splits je reis op in twee delen. Boek een plaats op een doorreiscamping in Frankrijk via Campings.nl. Zo hoef je niet het hele traject op één dag af te leggen en kom je uitgerust en fit op je eindbestemming. Ook als je met kinderen reist is dit een aanrader. Een nacht goed uitrusten zorgt er bovendien voor dat je een veilige verkeersdeelnemer blijft. Zo breng je jezelf, je medereizigers en andere weggebruikers niet in gevaar wegens oververmoeidheid.