Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken aan het Bolsenameer

Iedereen die ooit al eens heeft gekampeerd rond het meer van Bolsena, is het er roerend over eens. Hier kom je om echt even helemaal te ontspannen. Ver weg van drukte en bedrijvigheid, van verplichtingen en stress. Een camping in Bolsena is dé plek om al je zorgen even te vergeten. Ben jij ook toe aan zo een kampeervakantie? Bekijk dan nu ons aanbod en verheug je op je vakantie in Bolsena! Lees meer
Campings zoeken aan het Bolsenameer
0 campings
0 campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Hier wordt het vaakst vakantie gevierd door stellen en gezinnen. Zij genieten van het heerlijke briesje, het glasheldere water en de trek-en broedvogels die het hier al net zo naar hun zin hebben. Bolsena is een zoetwatermeer die is ontstaan in een oude vulkaankrater. Een bijzondere plek dus! Vinden we jou over een tijd ook terug op een van onze vele campings in Bolsena?

Soorten campings rond het meer van Bolsena

Je kunt kiezen voor een camping in de gelijknamige badplaats Bolsena. Hier bestaan veel voorzieningen zoals restaurants, cafés en cocktailbars. Behalve in Bolsena kun je er natuurlijk ook voor kiezen om op andere plekken te verblijven. Zo zijn Capodimonte en Marta twee andere, weliswaar kleine, maar bekende badplaatsjes.

De meeste campings rond het meer van Bolsena zijn uitermate geschikt voor familievakanties. De standplaatsen zijn vaak ruim en schaduwrijk. Slapen doe je ’s avonds dus in een koele omgeving. Bovendien is er ook voldoende ruimte om de allerkleinsten van het gezin niet in de felle zon te hoeven laten spelen.

Toegang tot het strand

Sommige campings hebben ook directe toegang tot een van de zandstrandjes rond het meer. Vanaf deze stranden loop je gemakkelijk het meer in en weer uit. Het water is helder en heerlijk verkoelend.

Watersportactiviteiten

In het meer van Bolsena worden veel watersportactiviteiten beoefend, zoals zeilen, surfen en waterfietsen. Maar ook kun je een bootje huren om heerlijk een dagje op het meer te dobberen. Een bootje huren doe je in het kleine jachthaventje van de plaats Capodimonte.

Er staat een heerlijk zacht briesje waardoor het ook in de zomervakantie prima is om een hele dag op en om het water te vertoeven.

In het meer liggen ook kleine eilandjes. Omdat het beschermd natuurgebied is, is het niet toegestaan om deze te betreden. Je kunt natuurlijk wel heerlijk langs de eilanden zwemmen.

Bezienswaardigheden in de omgeving

Vier jij je vakantie op een camping aan het meer van Bolsena? Dan zal je je zeker niet gaan vervelen. Bolsena mag dan het grootste stadje zijn, ook de andere stadjes die aan de oevers zijn gelegen, zijn echte onontdekte pareltjes! Zo heb je Montefiascone, op de top van een heuvel, of het vissersdorpje Marta waar je de heerlijkste visgerechten kunt eten.

Een leuk idee is om met de fiets langs het meer te rijden. Onderweg geniet je van een steeds veranderend uitzicht. Onderweg kun je stoppen bij de kleine dorpjes.

Andere excursies

Verblijf je op een camping aan het Bolsenameer? Dan is dat ook een ideaal vertrekpunt voor het bezoek aan wat grotere plaatsen, zoals Rome en Siena. Maar ook kun je met de auto natuurlijk Toscane intrekken. Wat excursies betreft heb je dus ook volop mogelijkheden.

Benieuwd geworden? Bekijk dan snel onze accommodaties en verzeker jezelf van de beste plek aan dit prachtige meer!