Campings zoeken aan de Rijn

CAMPINGS ZOEKEN AAN DE RIJN

De prachtigste historische dorpen en steden van Duitsland vind je langs het stroomgebied van de Rijn. Niet voor niets is het dal van deze rivier dan ook een immens geliefd vakantiegebied. Niet alleen onder Duitsers, maar ook onder vakantiegangers uit andere Europese landen. En waarom? Natuurlijk vanwege de indrukwekkende natuur, maar ook vanwege de vele oude burchten en kastelen. Het gevarieerde landschap laat zich steeds weer op een andere manier aan je zien. Lees meer 

Soorten campings langs de Rijn

Wat betreft campings en camperplaatsen is er langs de Rijn ook meer dan voldoende aanbod. De meeste campings aan de Rijn zijn ruim opgezet en rustig gelegen. Behalve dat zijn ze ook nog eens de ideale uitvalsbasis om de directe omgeving te voet of per fiets te verkennen. Er bestaat een groot aantal van dit soort kleine campings.

Behalve dat vind je in het gebied langs de Rijn ook gezellige gezinscampings. Dit zijn vaak de grotere of middelgrote campings. Op een kindvriendelijke camping vinden de kinderen alle activiteiten die ze zich maar kunnen bedenken en gaan zo een heerlijke tijd tegemoet. En jij dus ook, want je vakantie is pas geslaagd als hij dat voor je kinderen ook is.

Bezienswaardigheden langs de Rijn

De charme van het Rijndal is niet in woorden uit te leggen. Het beste is om gewoon je auto (of fiets) te pakken en de omgeving en zijn historische dorpen en kastelen te verkennen. Ook vind je langs de Rijn een aantal grote steden die leuk zijn om een dagje te bezoeken:

Koblenz

In deze echte wandelstad stroomt de rivier de Moezel de Rijn in.

Düsseldorf

Deze bijna negen eeuwen oude stad heeft een historisch centrum, de ‘Altstadt’, maar ook winkelen in het nieuwe gedeelte is een erg populaire bezigheid. De stad heeft een van de hoogste concentratie winkels van Europa.

Bekijk alle campings in en nabij Düsseldorf

Keulen

Ook hier is winkelen geen straf. Bezoek ook zeker de 157 meter hoge Dom, in het centrum vlak naar het station. In Keulen kun je ook nog eens met een kabelbaan de Rijn oversteken.

Bekijk alle campings in en nabij Keulen

De sagen en legendes van de Rijn

Er bestaan ook veel sagen en legendes die zich rondom de Rijn zouden hebben afgespeeld. Zo bestaat er de legende van de Muizentoren, die zich afspeelde op een klein eilandje in de Rijn, maar ook de legende van Lorely. Lorely was een van de nimfen die langs de Rijn woonden maar werd verjaagd toen mensen langs de oevers gingen wonen. Lorely kon als enige geen afscheid nemen van de rivier en vestigde zich op een hoge berg. Met haar schoonheid en zang betoverde ze vele voorbijgaande schippers, die daardoor hun schepen op de klippen lieten lopen.

Rondvaarten over de Rijn

Over de gehele lengte van de rivier varen dagelijks rondvaartboten af en aan. De opstapmogelijkheden zijn groot, op de meeste plaatsen kun je aan boord stappen. Zo bekijk je het landschap letterlijk van een hele andere kant. Ook vanaf het water is het een prachtig gezicht, de zonnestralen die op de steile groene hellingen vallen. Een boottocht langs de Rijn samen met je partner kan ook nog eens een romantische aangelegenheid zijn. Vooral het gedeelte tussen Koblenz en Rübensheim ademt romantiek uit, waar de rivier smal en kronkelig wordt.

Een camping aan de Rijn boeken

Een camping aan de Rijn betekent dus kamperen te midden van charme en historie. Neem eens een kijkje in ons aanbod en vind jouw camping aan de Rijn in Duitsland.

Bekijk alle campings in Duitsland